Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vissza az aranykorba?

Vissza az aranykorba? Kovászna megye

Szülők egy csoportja tiltakozik az ellen, hogy a második iskolai félévtől akár szombaton is tartanának tanórákat a diákoknak. Úgy vélik, a gyermekek így is túlterheltek, semmi szükség plusz iskolai napra.

A szülők a közösségi oldalon fejtették ki véleményüket, aláírásgyűjtést is kezdeményeznek annak érdekében, hogy ne kelljen szombaton iskolába menniük gyerekeiknek. Mint írták, az elmúlt év megterhelő volt számukra, és bár szeretnék, hogy visszatérjenek az iskolába, túlzás lenne szombati órákat is bevezetni.

Hirdetés
Hirdetés

Kovács Éva, az egyik kezdeményező elmondta: két gyereke van, mindkettő részt vett az online tanórákon, meglátása szerint sokkal több erőfeszítéssel tanultak, mint a hagyományos tanítás idején, és semmi szükség arra, hogy hétvégén is iskolába járjanak. Az édesanya azzal érvel, hogy szerinte a tanítók, tanárok sikeresen megoldották a helyzetet, bizonyos napokon az órarenden túl is voltak online órák, így semmi szükség pluszórákra, amikor visszatérnek az iskolába.

– Tudom, hogy ez több pénzt jelent a pedagógusoknak, és szívesen vállalják a plusz feladatot, de a legtöbb iskolában nincs erre szükség. Bizonyos falvakban, ahol nem volt internethozzáférés és nem tudtak online tanulni, érthető, ha bevezetik, de nem kéne mindenhol kötelezővé tenni – mondta az édesanya.
A petíciót az iskolakezdés előtt indítják, kivárva a végleges határozatot, és eljuttatnák a helyi, illetve országos hatóságokhoz is. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. január 21., 18:39
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Az online iskola valodi „sikerenek” kiertekelese elott, egy valosagos vizsgat kelene beiktatni, mert mar lassan 2 iskolai evrol beszelunk es a tapasztalatom az hogy a gyermekeim nem nagyon tanultak. En inkabb megismeteltetnem az utolso tanevet ha beindulnak az iskolak. A nyari iskola, az olyan mind amikor az allami alkalmazottak bepotoljak hetvegin a hetkoznapi szabadnapot es mar 13 orakor otthon vannak. A tanaroknak nem lessz nagy kedvuk, a diakoknak meg annyi sem, mindenkinek az esze a szorakozason fog jarni, a vakacion. A penz el lessz koltve, de a valodi eredmeny majd elmarad. Majd lehet menni nemetorszagban spargat szedni .