Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Több vizet fizettet”

Lapunk szerkesztőségét több személy is felkereste, arra panaszkodva, hogy – bár nem tudják bizonyítani – biztosak abban, hogy meglopja őket a közköltséget begyűjtő és számlázó ügyintéző, aki több vizet „fizettet”, mint a valós fogyasztás.

Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnok tud a jelenségről, ugyanis a sepsiszentgyörgyi városházán is számtalan hasonló feljelentést jegyeztek.

– Pénzügyi jellegű panasz esetén egy szolgáltató partnerünk végez ellenőrzést, nézi át a könyvelést. Ha törvénysértést észlelünk, akkor értesítjük a rendőrséget – részletezte a városgondnok. – Az utóbbi időben a lakók javarésze egyenesen a rendőrséghez fordul a panasszal. Egyre többen gyanakodnak, ám a feljelentések nagyon kis része bizonyul megalapozottnak. Nem azt állítjuk, hogy nincsenek visszaélések, ám jobb megoldás lenne a felek közötti párbeszéd.

Kozsokár Attila, a sepsiszentgyörgyi Közüzemek Rt. aligazgatója elmondta, náluk ritkán panaszkodnak ilyesmire.

– A tapasztalat azt mutatja, hogy egy tömbházban, ahol megmagyarázhatatlan vízveszteségekre panaszkodnak, a lakások java részében csepegnek a csapok, netán a vécécsészéből szivárog a víz. A fővízórán mért értékek pedig eme meghibásodások miatt sem mindig egyeznek a fogyasztók óráin mért értékekkel. Nem minden vízóra olyan korszerű (nincs rendszeresen ellenőrizve), hogy a csepegést is jegyezze. És mindez csak felszínesen érinti a témát, a gondokat – fejtette ki Kozsokár.

Persze, megalapozott esetekre is akad példa: egy megyeszékhelyi ügyintéző akkor bukott le, amikor a Közüzemek név szerint kezdte felkeresni az adósokat, akik meglepődve állították, ők biza fizettek a gondnoknak, ám a pénznek lába kelt. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. július 10., 5:21
    ÉRTÉKELÉS: 26

    Kezdivasarhelyen sem rozsas a helyzet,7 kobmeter vizet becsuletesen lejelentek es 3,5 kobmetert meg hozza tesznek.tehat 10 ,5 kobmetert fizettem,nem csepegnek a csapok,ez mar csalas az emberekkel szemben,lopasnak is lehet nevezni,dehat valamilyen formaban vissza kell fizetni a Goscom alkalmazotjainak a fogyasztasuk 50%-at,nemde?Majd eljon a napotok nektek is ,csalok,tolvaj banda,

  • User
    Dátum: 2017. július 10., 9:19
    ÉRTÉKELÉS: 26

    S a szemettel is ugyan ezt csialjak . Pl cegek idaig 100 RONt fizetek havonta Kezdivasarhelyen ( 4- 5 honapja ) azelott 80 volt . Ugyebar bejelentetek hogy mivel a szemet szalitto ceget nem buntetik amiert nem hatekonyak a szelektiv gyujtes csokkeni fog a szemet szamla . Igen de a mostani szamla mar 125 RON !!! Azert emeltek fogy legyen amibol levegyenek??

  • User
    Dátum: 2017. július 10., 10:49
    ÉRTÉKELÉS: 27

    A Gospcom Kovaszna megye legnagyobb maffia cege ami az emberiseg es a szekely nep eleteben letezett.Ennel nagyobb rablobanda nem letezik a megyeben sehol.Az Udmr altal patronalt vizes ceg ellen sehol semmi eselyetek nyerni,meg a birosagon sem.Jo lenne mar,ha az ertelmesebb retege a szekelyeknek peticiot nyujtana be az Europai Unio biraihoz,hogy ok vizsgaljak ki ezt a rablobandat,hadd lassuk az Unionak mi a velemenye errol a minalunk honos „Igazsagos vizszamlazasrol”.Ide nem jut el LAURA CODRUTA „igazsagszolgaltato becsuletes keze”?Nem,nem!A DNA az nem foglalkozik az allampolgarok kirablasaval!Ok arra jok,hogy kulfoldi parancsra politikai doszarokat allitsanak ossze a nemkivanatos politikusoknak!Micsoda szemetdomb ez az orszag!De ha hagyjatok magatokat,mert ugye senki nem veszi a batorsagot,hogy ezt a lepest megtegye,akkor meg otven ev mulva is ilyen ,vagy meg csalobb vizszamlakat fognak kiszamlazni.

    • User
      Dátum: 2017. július 12., 5:21
      ÉRTÉKELÉS: 16

      DEhat nincs toblet vizfogyasztas a ,hitvany banda,ti szamlasztok tobbet mert a Goscom alkalmazotjai vizfogyasztasanak 50%-at visszafizetitek,errol irjatok,csalok,majd eljon a napotok egyszer ,jelenteni folosleges,de egyszer majd ratok is lecsap a DNA,es a nep haragja majd egyszer lecsap ratok es repultok mind,

  • User
    Dátum: 2017. július 11., 23:14
    ÉRTÉKELÉS: 15

    A cég részéről a következő indokot szokták felhozni: ha valaki a lépcsőházban késett a számlafizetéssel, a fennmaradó vízmennyiséget elosztották a többi lakó között. Eddig értem.
    De mi történik akkor, ha a lakó, aki elmaradt, törlesztett? Ilyenkor a lakók, akik az előző alkalommal többet fizettek (a későn fizető helyett is), ezt az összeget visszakapják?
    Ha egyszer ki volt fizetve a fogyasztás (mások által), akkor miért számlázzák ki újra annak a lakónak is, aki késett? Vagy ha már kiszámlázzák (ő fogyasztotta el), azok akik helyette fizettek, miért nem kapják vissza a pénzüket?
    Máskor csöpögő csapot hozzák fel indokul. Kérem, a csapok nem, vagy csak alig csöpögnek! Mindenki vigyáz, mert ismeri önöket! Egy lépcsőházban, ha mindenki kap 1 köbmétert (ennyiért nem is tiltakozik szinte senki) pluszba a számlájára, az kb 20 ezer liter víz. Nagyon sok! De olyan helyek vannak, ahol 3 vagy 4 köbméter (vagy több) jelenik meg pluszban! Utánaszámolt valaki a tanácsos urak közül, mit jelent ez?
    Ha valaki utánajárna, hogy az elmúlt években, évtizedekben mennyit számlázott ki a cég (és jogelődje) kiderülne, hogy Kézdivásárhely helyén egy tónak kellene lennie. Csöpögő csapokból feltöltve. Nem kellene strand a városnak!

  • User
    Dátum: 2017. július 12., 8:17
    ÉRTÉKELÉS: 12

    „Rajta van minden szamlan a tobbletszamlazas lehet vizsgalodni”.Na ez az a hangnem amivel a Gospcom valaszol az elofizetoinek!Es teheti egy olyan orszagban ahol a maffiotizmus,a lopas, a csalas allami szinten mukodik es torvenyereju szintre van emelve.Romaniaba torvenyes es torvenyereju a lopas es a csalas.Ebben az orszagban a politikai maffia irja a torvenyeket. Es nemcsak a viznel,az erdoirtasoknal,a vadaszatnal,a nyugdijaknal,a fizeteseknel es sorolhatnank a vegtelensegig,hanem minden teren.Egy megoldas van ellene:a szolidaritas es az utcara vonulas.De nem 100 emberrel,hanem az osszes romaniai varosok teljes letszamu allampolgaraival.LE A MAFFIAVAL!!!