Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Felfüggesztett illeték

Felfüggesztett illeték Kovászna megye

Olcsóbb lesz a szemételhordás – nyilatkozta tegnap Ambrus József. A megyei integrált hulladékgazdálkodási rendszert működtető fejlesztési egyesület ügyvezető igazgatója szerint ez a kormány azon rendeletének köszönhető, amely felfüggesztette a szelektív hulladékgazdálkodás terén lévő elmaradás miatt kiszabott büntetőilletéket.

Romániát elmarasztalta az Európai Unió, mert nem megfelelő ütemben vezette be az országban a szelektív hulladékgyűjtést. Ennek megfelelően május 1-jétől tonnánként 80 lejes büntetőilletéket kellett fizetni minden tonna, tározóba elhelyezett szemét után. Ez a gyakorlatban azt jelentette Sepsiszentgyörgyön például, hogy májustól a TEGA hulladékbegyűjtésre kivetett számláin személyenként havonta két lej jelent meg pluszban.

– A kormány nem eltörölte, hanem 2019. január 1-jéig felfüggesztette ezt az illetéket. Ez azt eredményezi, hogy a számlák értéke havonta személyenként két lejjel alacsonyabb lesz. Megjegyzem, hogy a felfüggesztés július elsejétől érvényes, tehát a júniusi számlán még rajta lesz ez az összeg akkor is, ha azt esetleg júliusban vagy esetleg augusztus elején kézbesítik – magyarázta Ambrus József. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. július 4., 9:33
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Baroton szelektiven se lehet gyujteni a szemetet es az ara megis megnott a dij !!!! Naponta a kukat a ciganyok szetszedik,hiaba zacskozzuk be es szetszorjak a varos teruleten es a varoson kivul az utmenten ! Ellenuk miert nem tesznek valamit?

    • User
      Dátum: 2017. július 5., 13:23
      ÉRTÉKELÉS: 0

      És szerinted majd belekeverik a rendes szemétbe? Nem lehetséges, hogy a lerakatban szortírozzák? Nekem egy Tega alkalmazott mondta, hogy komoly összeget kapnak az összegyűjtött PET palackokért, kétlem, hogy csak úgy kidobnák az egészet…