Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„A tenni akarás fűtött”

„A tenni akarás fűtött” Kovászna megye

A csernátoni Rákosi Árpád a szeptember 27-ei polgármester-választáson független jelöltként győzte le az RMDSZ színeiben induló Fábián Sándor addigi megbízott elöljárót. A szerdán beiktatott polgármesterrel az új tisztségben eltöltött első munkanapon beszélgettünk terveiről.

Hirdetés
Hirdetés

– Kérem, mutatkozzon be röviden!

– 1967 márciusában születtem Csernátonban egy négygyerekes, keresztyén, istenfélő család legkisebb sarjaként. Erre büszke vagyok, hiszen, Orbán Viktor miniszterelnököt idézve „Isten őrizzen attól a politikustól, aki nem féli az Istent!” Tanulmányaim elvégzése után 1991-ig szakmámban, szabóként dolgoztam a kézdivásárhelyi kisipari szövetkezetnél, majd egy svájci mezőgazdasági tanfolyam elvégzését követően a szüleimtől, nagyszüleim által visszakapott földeken gazdálkodtam mostanáig. Saját pénzből dolgoztam, amit kerestem, azt fektettem be valami újba. 1997-ben nősültem, feleségemmel nyolc évig a megyeszékhelyen laktunk, ám a 2005-ös visszaköltözés óta itt élünk.

– Milyen indíttatásból vett részt a polgármester-választáson?

– A döntés közel három éve született meg, amikor Bölöni Dávid akkori elöljárót felfüggesztették. Barátok, falusfelek biztatása hatására sokat gondolkoztam a dolgon, végül úgy éreztem, teljes békesség van bennem. Nem hatalomvágy, meggazdagodás vagy a polgármesteri székkel járó pozíció, hanem a tenni akarás fűtött. Tudom, nem vagyok erre felkészülve, de hiszem, hogy lehet és kell tanulni. Munkámban tanácsadóként Bartók Csaba nyugalmazott jegyző segít.

– A választásokat megelőzően mondhatni, nem kampányolt, továbbá kizárólag polgármesterjelöltként indult. Ennyire biztos volt a győzelemben?

– Sokan feltették már ezt a kérdést. Ayrton Senna néhai Formula 1-es versenyző szavaival élve: „Azért jöttem, hogy győzzek, nem azért, hogy második, vagy harmadik legyek.” Bár a helyi Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) vezetősége felkért, hogy a választásokon az ő színeikben induljak, ezt visszautasítottam, hiszen nem szeretném, ha 1–2 év múlva bárki azt mondhatná, „mi juttattunk oda, ahol vagy, az alárendeltünk, a mi emberünk vagy!” Függetlenként vállaltam a megmérettetést, és azon leszek, hogy a többségi RMDSZ-es (8 tanácsos), illetve az EMSZ-es (5 tanácsos) tanácsosokkal is jó munkaviszonyom legyen. Remélem, mindenki megérti, hogy a pártszíneken túl a közösségért kell dolgoznunk!

– Mivel magyarázza a győzelmét?

– Amint említettem, istenfélő ember vagyok. Istent úgy képzelem el, hogy mindenben jelen van, szeret bennünket, és ha kérjük, segít nekünk. Azt, hogy teljes békességem volt, Neki tulajdonítom, ahogy a győzelmemet is, a választópolgárok mellett. Azonban, ahogy azt valaki mondta, a győzelmet nem kell magyarázni, az magáért beszél.

– Melyek a tervei polgármesterként, illetve mit változtatna a jövőben?

– Folytatnám az elkezdett beruházásokat. Ugyanakkor óriási gond a faluban a vezetékes víz minősége. Ennek megoldására fektetném a legnagyobb hangsúlyt, emellett a helyi önkormányzat alkalmazottainak a lakossággal szembeni magatartása, illetve az általuk nyújtott szolgáltatások minősége is javításra szorul. Úgy vélem, jóindulaton kívül semmibe sem kerül kedvesen bánni egy falusféllel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. október 23., 10:12
    ÉRTÉKELÉS: 25

    Sok sikert Árpi.
    A víz minősége valóban gyatra, de ennél sokkal nagyobb probléma a víz mennyisége, ami ugye esőfüggő. Csak fordított értelemben, ha esett az eső, nincs víz, mert ki kell kötni a patakot a vízgyűjtő hálózatból.
    Erre kellene megoldás.

  • User
    Dátum: 2020. október 23., 18:44
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Ha Isten feladatot biz egy emberre, az erőt is megadja hozzà. Hajrà, „ha Isten velünk, kicsoda ellenünk” ige adjon erőt a minden napokhoz.

  • User
    Dátum: 2020. október 23., 21:56
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Sok sikert kívánunk! Nagy reményeket fűzünk a munkájához és reménykedünk abban, hogy tényleg lényeges változások lesznek községünkben és az ön új munkahelyén is! Csernáton adófizetői több odafigyelést és egy minőségibb ,,kiszolgálást” érdemelnek. A búza a konkollyal nem lehet együtt! ,,Az aratni való sok, de a munkás kevés!” Bízunk az Ön által vezetett csapatban ÉS MÉG EGYSZER SOK SIKERT!

  • User
    Dátum: 2020. október 23., 22:18
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Gratulálok!
    Igen nyert a választásokon, mert a tiszta szívű
    Felsőcsernaton szellemében nőtt fel. Nyert, mert bízott magában tudta, tudja mire képes. Aki emberségből tízes az itt is fog bizonyítani. Sok sikert kívánok.

  • User
    Dátum: 2020. október 25., 23:48
    ÉRTÉKELÉS: -2

    Gratulalok 🙏
    Remejuk hogy sok ev igergetesel most mar onek sikerul kiaszfaltoztatni a muzeum ucat is mivel az elozo 2 nek nemsikerult csak meglessz az is hamarosan es evek ota ez megy

  • User
    Dátum: 2021. február 7., 21:02
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Hülye kérdések, hülye válaszok. Azt se tudja eszik avagy isszák a polgármesterséget, de azt igen, hogy OV-t követni kell, akár a pokolba is. Erre mondják, ha szarva lenne, döfni tudna.