Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A kórházak irodai személyzete is veszélyességi pótlékot követel

A kórházak irodai személyzete is veszélyességi pótlékot követel Románia

Az egészségügyi intézmények irodai, illetve kisegítő személyzetének szakszervezeti képviselői tüntettek csütörtökön az egészségügyi minisztérium épülete előtt: az orvosokéhoz és az ápolókéhoz hasonló béremelést és veszélyességi pótlékot követelnek a koronavírus-járvány miatt megemelkedett fertőzésveszélyre hivatkozva.

Hirdetés
Hirdetés

Az orvosok és asszisztensek fizetését már két éve a közalkalmazotti bértörvényben 2022-re előirányzott szintre emelték, a fertőzöttekkel közvetlen kapcsolatba kerülő egészségügyi dolgozóknak pedig a rendkívüli állapot, illetve veszélyhelyzet idején havi 2500 lejes veszélyességi pótlék is jár.

Az ismét erőre kapott járvány miatti fokozott megterhelés, a kórházak átszervezése és az alkalmazottak áthelyezése egyre több elégedetlenséget szül az egészségügyi rendszerben. A hírtelevíziók által megszólaltatott járványügyi szakemberek ugyanakkor a hatóságok határozottabb fellépését, az óvintézkedések betartatását is sürgetik, és azt hangoztatják, hogy a szigorúbb korlátozásokkal nem kell megvárni a lakosság három ezrelékének megfertőzését, mert bebizonyosodott, hogy a Covid-kórházak már tele vannak, mire egy-egy adott településen elérik ezt a küszöbértéket.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. október 22., 21:46
    ÉRTÉKELÉS: 10

    „a fertőzöttekkel közvetlen kapcsolatba kerülő egészségügyi dolgozóknak pedig a rendkívüli állapot, illetve veszélyhelyzet idején havi 2500 lejes veszélyességi pótlék is jár.”
    Jarni, jar csak nem jut. Kerdezek meg oket is hogy megkapjak-e. Majd irjak meg azt is.

  • User
    Dátum: 2020. október 23., 10:28
    ÉRTÉKELÉS: 12

    Szegenyek. Az irodakba is covidos betegeket raknak? Amugy az elarusitokkal mi lesz? Napi tobb 100 emberrel talalkoznak. Nekik nem jar? Vagy aki emberekkel dolgozik, ugyfel sxolgalat stb? Mindig mas es mas ember, napi tobb 10, akar 100. A tanarok ugyanazzal a 25 gyerekkel talalkoznak minden nap. Es megis kaphatnak? Tiszta diszkriminacio.