Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Iskolakezdés: nem lesz járványtani szűrés az órák előtt

Iskolakezdés: nem lesz járványtani szűrés az órák előtt Románia

Az egészségügyi minisztérium lemondott arról, hogy reggelente, az órák megkezdése előtt megmérjék a gyermekek testhőmérsékletét és megkérdezzék, hogy érzik magukat. A procedúra időigényes és zsúfoltságot okozna az iskolák bejáratánál – jelentette ki Dragoș Garofil államtitkár.

Hirdetés
Hirdetés

Garofil a szenátus oktatási szakbizottságában elmondta, a szülőkre fog hárulni a feladat, hogy reggelente felmérjék gyerekük egészségi állapotát.

„A napi szűrést otthon kell majd elvégezni. A szülők mérjék fél a gyerekük egészségi állapotát, mérjék meg a testhőmérsékletüket. Ha lázuk van, ne engedjék iskolába. Ez egy kötelező érvényű intézkedés” – fogalmazott az államtitkár.

Garofil hozzátette, alapvető feladat lesz a csoportok minél hatékonyabb elkülönítése

„Az osztályok közötti interakciónak minél kisebbnek kell lennie, azért, hogy ha megjelenik egy eset, korlátozni lehessen az adott osztály szintjén” – fogalmazott az egészségügyi tárca szakpolitikusa.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. augusztus 12., 16:13
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Nem jo ötlet mert régebben is antibiotikumot szedö gyereket elküldte a szülő islolába ovodába mert addig sem rosszalkodik othon,felelösségböl 0 eggesek.