Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Csíki Söröző Kézdivásárhelyen

Csíki Söröző Kézdivásárhelyen Gazdaság

Akik a régi Sziklaszív épülete előtt sétáltak az elmúlt hónapokban, láthatták, nagy munkálat zajlik. Nemrég kerültek ki a feliratok, amelyek végre elárulják: Csíki Söröző nyílik Kézdivásárhelyen. Az indulásról, a munkálatokról és a koronavírus rájuk gyakorolt hatásáról beszélgettünk Bálint Tiborral, aki társával, Szabó Tamással igyekszik újabb színfoltot adni a céhes város vendéglátó-iparának.

Hirdetés
Hirdetés

– Mikor és hogyan jött az ötlet, hogy Csíki Sörözőt nyissatok, hogyan fogtatok neki? Melyek voltak az első lépések?

– 2019 novemberében találtam rá Facebookon a Csíki Sör felhívására, miszerint partnereket keresnek söröző nyitásához minden 15 ezer főnél többet számláló településen. A hirdetést elküldtem sógoromnak, és neki is tetszett az ötlet, mivel mindketten szeretjük a Csíki Sört, illetve vendéglátásban tapasztaltnak mondhatjuk magunkat. Gyorsan átgondoltuk az összes helyszín-lehetőséget, ekkor döntöttünk a Sziklaszív épülete mellett. Megkerestük a tulajdonost, vázoltuk neki röviden az elképzeléseinket, majd sikerült bérleti jogot szerezni. Ezután felvettük a kapcsolatot leendő partnereinkkel, és megmutattuk nekik az általunk kinézett helyet. Januárban kaptuk a biztos választ, miszerint mi leszünk a kézdivásárhelyi Csíki Söröző & Étterem tulajdonosai. Céget alapítottunk, és nekifogtunk a felújítási munkálatoknak.

– Közben Romániát elérte a koronavírus, egyre-másra jöttek a szigorítások. Hogyan éltétek ezt meg, milyen hatással volt rátok nézve?

– Már a felújítás sem zajlott zökkenőmentesen. Nehéz volt megbízható vállalkozót találni, és mivel mindkettőnknek van más munkahelye, nem mindig tudtunk jelen lenni, felügyelni a munkálatokat. A karantén ideje alatt kényszerszabadságra kerültünk mi is és a munkálatok is. Továbbá érzékenyen érintette a sörgyárat is, mivel nagyjából minden számításuknak keresztbe tett a helyzet. A tervezett nyitás dátuma május volt, amit februárban még tartottunk is, viszont március óta nem tudunk pontos dátumot kitűzni, mivel nem tőlünk függ. Közben megnyílt Budapesten az első Csíki Söröző, oda kellett volna mennünk továbbképzésre, az ételek elkészítési módjáról tanultunk volna. Sajnos a járványhelyzet miatt ez sem valósulhat meg.

– Jelenleg hol tartotok, mi van még hátra?

– Az utolsó simításokat végezzük minden fronton. Várjuk az utolsó elemeket, úgy mint konyhai felszerelések, ablakfólia, evőeszközök stb. Februárban már meghirdettük az állásokat, azonban csak az elmúlt hetekben találkozhattunk személyesen a jelentkezőkkel. Nehéz helyzetben vagyunk, nem tudunk konkrét válasszal szolgálni minden kérdésre. Viszont szerencsére a csapat nagyjából összeállt. Helyzetünket nehezíti, hogy nincs teraszunk, így az enyhítésekre várunk. Miután minden megérkezik, egy nagytakarítás vár az épületre, és akkor részünkről indulhat a buli.

– Szerintetek mi az, ami miatt ki fog tűnni Kézdivásárhelyen a söröző?

– Az épületnek adott a múltja, mindenki ismeri, és erre talán sikerült még egy lapáttal rátenni a felújítás, a berendezés során. A Csíki Sör koncepciója szerint a franchise hálózat részeit képző sörözők úgy vannak kialakítva, hogy valamelyest a gyár hangulatát is tükrözzék, ezáltal teremtve egy sajátos varázst a helynek. Nagy hangsúlyt szeretnénk fektetni a kiszolgálás minőségére. Fő profilunk a Csíki Sör termékei, viszont más különlegességekkel is várjuk vendégeinket, pl. minden felszolgált étel receptjében megbújik valamelyik Csíki Sör is. Különböző ötleteink vannak tematikus estekre, de ez egyelőre maradjon meglepetés.

– Kik vagytok ti?

– Elsősorban sógorok, de egyébként két lelkes fiatalnak írnám le magunkat, akik a több évnyi külföldi vendéglátói tapasztalatot szeretnék hazai vállalkozásba fektetni. Szeretjük a hangulatos helyeket, a társaságban eltöltött kellemes időt, és reméljük, ezzel nem csak mi vagyunk így, tehát lesz helye a vállalkozásunknak Kézdivásárhelyen. Szeretnénk elérni, hogy ne csak mi, hanem Kézdivásárhely is büszke legyen arra, hogy van egy Csíki Sörözője.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások