Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kedvezményesen a helyieknek

Kedvezményesen a helyieknek Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal megtalálta a jogi megoldást arra, hogy kedvezményes belépőt biztosítson a helyi lakosságnak a város sport- és szórakoztató bázisára, anélkül, hogy ez diszkriminációnak minősüljön.

Antal Árpád polgármester szerint nem igazságos az, hogy ugyanannyit fizessen mondjuk a strandbelépőért az a sepsiszentgyörgyi polgár, akinek az adójából a strandot működtetik, mint például az a brassói személy, aki semmivel sem járul hozzá a létesítmény fenntartásához.

Hirdetés
Hirdetés

– Kiadunk egy kártyát, amit ingyen megkapnak mindazok, akik helyi adót fizetnek Sepsiszentgyörgyön, s amit pénzért megvásárolhatnak azok, akik nem helyiek. A kártyatulajdonosok bizonyos kedvezményben részesülnek, amikor igénybe vesznek egyes szolgáltatásokat, például belépnek a strandra, vagy használják a sípálya felvonóit – magyarázza a megyeszékhelyi polgármester.

A vonatkozó helyi tanácshatározatot 45 napig közvitára kell bocsátani, így valószínűleg az idei strandszezonban még nem lehet kártyával fürödni, viszont vélhetően télen már kedvezményesen sízhetünk vele.

A statisztikák szerint a strandot látogató vendégek legalább egyharmada (egyes vélemények szerint fele) nem sepsiszentgyörgyi.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. augusztus 10., 14:38
    ÉRTÉKELÉS: 13

    Hétvégén szerintebb több a Brassóból ide látogató a strandon,örvendetes,hogy a helyiek kedvezményben részesülnek!! A parkolásról,amit ezek a hitvâny brassoiak elművelnek nem lehet szóval leírni!! Hahó policia,ilyenkor kell a büntetéseket osztogatni,mert a tiltó tábla alá is hat db.autó parkolt,ami bejárat,de úton- útfêlen,mindenhol autó autó hátán a Sport és az Olt útcában!!

  • User
    Dátum: 2020. augusztus 10., 15:11
    ÉRTÉKELÉS: 22

    Nem értem ! Ha van kártyád akkor kedvenyézetettvagy , ha nincs akkor nem ! De hiszen a lakhelyigazolvány nem elég a kedvezményezett jegyhez ? Miért gondolkozunk ilyen bonyolultan ? A nyugati országokban a helyieknek minden jegyvásárlás esetében jár a kedvezmény: strand, sípálya, koncertek, welness, uszoda stb. Miért lenne ez diszkriminatív? Hisz a helyiek adójának egy részéből épültek, alakultak ki ezek a beruházások !

  • User
    Dátum: 2020. augusztus 12., 12:45
    ÉRTÉKELÉS: -2

    Sajnos egyre tobb a brassobol ide utazo strandolasra vagyo turista! Igy a heji lakok kevesebb oda feresi lehetoseget igenyelnek a strandra. Valami megoldast kell talalni hiszen Covid idoszakot veszelunk es Brasso ez alat all?