Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Új átverés terjed Romániában: a koronavírus-járványhoz igazították a „baleset módszert”

Új átverés terjed Romániában: a koronavírus-járványhoz igazították a „baleset módszert” Románia

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy újabb átverési módszert találtak ki a bűnözők. Az úgynevezett baleset módszerból inspirálódva, a koronavírus-járványt használják ki, hogy pénzt csaljanak ki az emberektől.

Hirdetés
Hirdetés

A csalók különböző embereket hívnak fel telefonon, valamelyik rokonuknak kiadva magukat, és pénzt kérnek tőlük, azt állítva, hogy fertőzöttek. A tolvajok arra hivatkoznak, hogy pénzre van szükségük ahhoz, hogy beszerezzék a COVID-19 kezeléséhez szükséges orvosi eszközöket.

Egy 44 éves konstancai nőtől 20.000 lejt próbált kicsalni egy magát a nő testvérének kiadó illető, azt állítva, hogy megfertőződött a koronavírussal. A csaló vezetékes telefonon hívta a nőt, és még a nevét is tudta.

A nő azt mondja, először nem is jött rá, hogy nem a testvérével beszélget, azonban gyanút fogott, amikor a férfi egy jelentős összeget kért tőle.

A csaló azt állította, hogy lélegeztetőgépre van szüksége, és a kórházigazgató közölte vele, hogy 20.000 lejért kaphatja azt meg.

A nő végül kapcsolatba lépett a valódi testvérével, akitől megtudta, hogy valójában teljesen egészséges, átverésről van szó.

A nő a rendőrséghez fordult, azok pedig nyomozást indítottak a csaló azonosítása érdekében

A rendőrség ezúton is azt kéri, hogy ne adjunk meg semmilyen személyes adatot telefonon keresztül, és ne küldjünk pénzt ismeretlen személyeknek, bárkinek is adják ki magukat, és bármilyen ürüggyel is keresnek meg. Amennyiben ilyen hívást kapunk, forduljunk a legközelebbi rendőröshöz, vagy hívjuk a 112-es segélyhívót.

(stirileprotv.ro)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások