Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

DSU: nem zárnak be a kórházak, sem a járóbeteg-rendelők

DSU: nem zárnak be a kórházak, sem a járóbeteg-rendelők Románia

Nem zárnak be sem az állami, sem a magánkórházak, sem a járóbeteg-, sem a szakorvosi rendelők, hanem csak ideiglenesen felfüggesztik azokat a vizsgálatokat, kezeléseket, amelyeket el lehet halasztani – közölte szerdán a belügyminisztérium katasztrófavédelmi főosztálya (DSU).

Hirdetés
Hirdetés

A vizsgálat halaszthatóságát a szakorvos állapítja meg. Amennyiben a vizsgálat vagy az orvosi kezelés nem halasztható, erről bizonylatot kell felmutatni a beteg beutaláskor vagy ambuláns ellátásakor – tájékoztat Facebook-oldalán a DSU.

A családorvosi és a járóbeteg-szakellátás távkonzultáció formájában is történhet

A családorvosi és a járóbeteg-szakellátás távkonzultáció formájában is történhet – hívja fel a figyelmet szerdai közleményében az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS).

A CNAS hangsúlyozza, a torlódások elkerülése érdekében arra kérik a lakosságot, ha bármilyen betegség tüneteit észlelik magukon, előbb telefonon egyeztessenek családorvosukkal, aki eldönti, hogy a távkonzultációt választja, vagy behívja a pácienst a rendelőbe, esetleg járóbeteg-szakrendelőbe irányítja. Utóbbi esetben a szükségállapot idején nincs szükség küldőpapírra – szögezik le.

A közlemény hangsúlyozza, a rendkívüli állapot ideje alatt sem az egészségügyi szolgáltatások igénybevételéhez, sem a gyógyszerek vagy más egészségügyi eszközök kiváltásához nem szükséges az egészségügyi kártya használata.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. április 8., 14:08
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Ha ilyen okosakat talának ki, akkor már arra is kellene megoldást találni, hogy miként cselekedjen az akinek betegszabadságot kell hosszabbitania a szakorvosnál vagy az akinek már elfogyott a 90 napja, de még mindig kell hosszabbitani…