Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Jöjjenek, mert nagy koronavírusom van!”

„Jöjjenek, mert nagy koronavírusom van!” Kovászna megye

Ha a szükségállapot előtt még akadtak olyan személyek, akik visszaéltek a 112-es sürgősségi riasztásokkal, mostanra már lecsitultak a kedélyek, és kimaradtak a „viccesnek” szánt, ám a háromszéki életmentőket leterhelő hamis riasztások, mi több, a megyei kórház sürgősségi osztályán is egyre reálisabb képet kapnak az orvosok a rászorulók statisztikai adatairól.

Hirdetés
Hirdetés

Cristian Cimpoi, a Kovászna megyei mentőszolgálat vezetője lapunk kérdéseire kifejtette, jó pár hete még bőven jegyeztek hamis riasztásokat, ám ezek száma drasztikusan megszűnt a szükségállapot bevezetése után. Korábban előfordult, hogy a telefonhívás eleve „elárulta” a segélykérő butaságát, műveletlenségét, de rosszindulatú, jól kitervelt, félrevezető szándékú riasztást is kaptak.

– Még a szigorítások előtt, az Őrkő negyedből kértek mentőt azzal a megjegyzéssel, hogy jöjjenek gyorsan a fehérköpenyesek, mert a betegnek „nagy koronavírusa” van. De volt, hogy egyesek pontos címre hívták ki a mentőt, azzal az indokkal, hogy a lakcím alatt tartózkodó család most érkezett haza külföldről, Ausztriából, és koronavírusra utaló tünetek mutatkoznak az egyik személynél, aztán a helyszínen kiderült, hogy a megadott házszám nem is létezik. Az utóbbi időben kimaradtak a hamis riasztások, mi több, a mentőket is kevesebb alkalommal veszik igénybe az emberek: most mérlegelnek, és csak a súlyos, indokolt esetekben kérnek segítséget – részletezte Cimpoi, arról nyugtatva meg a polgárokat, hogy a mentőautókat rendszeresen fertőtlenítik, nem kell aggódni a fertőzésveszélytől.

András-Nagy Róbert, a megyei sürgősségi kórház igazgatójától megtudtuk, a sürgősségi osztályon jelentősen – harmadára – csökkent az eddigi tevékenység (napi harminc esetre), illetve a visszaélések száma is elenyésző, csupán 1-2 „hobbibejáróval” lehet még találkozni a sürgősségen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. április 8., 12:21
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Napi 1-2 az keves? Az kene legyen a leg tobb! Hihetetlen, nem is gondoltam volna hogy annyi barommal elunk egy eg alatt. Hat nem irigylem a mentoszolgalat munkajat.