Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Új koptatóréteg kerül a város egyik legforgalmasabb útszakaszára

Új koptatóréteg kerül a város egyik legforgalmasabb útszakaszára Kovászna megye

Kézdivásárhelyen az elmúlt napokban több útszakasz felújításához, mások kátyúzásához láttak hozzá.

Hirdetés
Hirdetés

Az Ady Endre és Dózsa György utcákra a a Kézdiszentlélek felőli bejárattól a szemaforokig új koptatóréteg kerül hamarosan. Az önerőből megvalósítandó útjavításról lapunkak így nyilatkozott Szilveszter Szabolcs. „Hétfőn az Ady-utcában láttak hozzá a megrongálódott koptatóréteg felmarásához, majd csütörtökön a Dózsa-utcában is eltávolították a felső aszfaltréteget az útról és a folytatásban új koptatóréteg kerül erre az útszakaszra. Egyrészt ez az egyik legforgalmasabb szakasza a városnak, másrészt az ivóvíz- és szennyvízhálózat cseréje következtében nagyon megrongálódott az aszfalt. Tájékoztajuk a lakókat, hogy a munkálatok idején szünetel a parkolás a Dózsa György utca jobb oldalán” – osztotta meg lapunkkal Szilveszter Szabolcs alpolgármester.

Hozzátette, a Dózsa György utca végén, a szemafornál megrongálódott járdára új szegélykveket raktak. „Emellett a szóban forgó két utcában a kapubejáratoknál újítjuk fel a járdát, teljes járdafelújítás egyelőre nem várható, mert terveink szerint bicikliutat létesítenénk ott és annak megfelelően korszerűsítenénk a jövőben azokat”.

Fotó: Kézdivásárhely Önkormányzata

 

A Kanta utcát is felújíták

Az ugyancsak Kézdiszentlélek felé vezető, rendkívül rossz állapotba került Kanta utca sorsáról is érdeklődtünk. „Ivóvíz-, szennyvíz- és esővízvezetéket cseréltek ott is. Két lépésben történő munkálatról van szó, a vezetékcserét a Vásárhelyi Péter utcáig kell elvégezni. Hivatalosan felszólítotuk a kivitelezőt, aki állítólag május végén folytatja a munkát. Miután ezzel végeznek, akkor tudjuk felújítani az utat, hiszen, bár a közbeszerzés az útfeljavításra már megvolt, amíg az ivóvíz- és szennyvízhálózat nincs átadva, nem adhatjuk ki a munkát” – jegyezte meg. Hozzátette, az Ady utcától a kantai hídig aszfaltréteg kerül a kockakövek helyére bicikliúttal, a hídtól a Vásárhelyi utcáig marad a kockakő útburkolat.

A 11-es jelzésű országút Gyárak utcai szakaszán kátyúztak a héten. Bár a tervek szerint a kátyúk felmarását nyomban az újraaszfaltozás követte volna, az végül egy nap késéssel történt meg. „Adódnak kellemetlenségek, például a Gyárak utcában felmart részek újraaszfaltozása a flasztergyárban adódó gondok miatt tolódott” – jegyezte meg. Hozzátette, a foltozás a város összes rászoruló utcáján megtörténik május végéig, június elejéig.

Fotó: Daczó-Hodor Barna

Részleges forgalomkorlátozás várható

A Bem József utcai körforgalom közelgő felújításáról is érdeklődtünk. „Az Ady- és Dózsa-utcákban használt maróval szedik fel a koptatóréteget, ahogy a város csernátoni kijáratánál található körforgalomban is, majd újraaszfaltozzák az utat. Bízom benne, hogy a Bem József utcai körforgalomnál csak részleges forgalomkorlátozás lesz, hiszen sávonként oldanánk meg a felújítást. Ez a marást követően derül ki, annak függvényében, hogy lesz-e szükség újraalapozásra vagy elegendő lesz az újraaszfaltozás. Egyelőre úgy tűnik, az alapozás megfelelő” – összegzett.

Kiemelt fotó: Kézdivásárhely Önkormányzta

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások