Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Új cég települ a sepsiszentgyörgyi ipari parkba

Új cég települ a sepsiszentgyörgyi ipari parkba Kovászna megye

Az infláció állandó szereplője életünknek, így a sepsiszentgyörgyi városatyák is nap mint nap szembesülnek ezzel a nemkívánatos jelenséggel. Legutóbb éppen a csütörtöki rendes tanácsülésükön.

7,5 millió lej értékben hároméves lejáratú kölcsönt vesz fel a sepsiszentgyörgyi önkormányzat a fejlesztési minisztériumtól, hogy néhány, folyamatban levő beruházást finanszírozzon tudjon: így a Gödri Ferenc Általános Iskolához tartozó Árvácska Óvoda felújítására és hőszigetelésére, a városi mobilitási programban meghatározott, a széndioxid-kibocsátás csökkentését célzó intézkedésekre, illetve az őrkői közösségi központ építésére. Ez a kölcsön az uniós finanszírozású projektekben a város önrészének fedezésére szükséges, mert az eredetileg alig pár százalékos hozzájárulást az évek során alaposan megnövelte az infláció. Ugyanilyen megfontolásból döntöttek arról is, hogy a helyi adókat, illetékeket jövő év január elsejétől egy 13,8 %-kal növelik, ennyi ugyanis a pénzhígulás múlt évre hivatalosan megállapított mértéke.

Hirdetés
Hirdetés

Ez nem túl örvendetes hír, de ezzel ellentétben az talán igen, hogy az ipari parkban egy fotovoltaikus pannók gyártására szakosodott cég tervez két csarnokot építeni mintegy 6000 négyzetméteren, 2 millió eurós befektetéssel. A Botfaluban bejegyzett KBK Kraft Projekt Kft-nek tanácshatározattal jóváhagytak egy de minimis jellegű támogatást, mely különböző kedvezmények formáját ölti legtöbb 200 ezer euró értékben (mentesség a bontási és építési engedély, urbanisztikai bizonylat után fizetendő illetéktől, épületadótól), és évente egy alkalommal ítélhető meg. Az új cég első évben 40 embernek nyújtana munkahelyet, de tíz éven belül ez a szám megkétszereződhet a tervek szerint.

Végül arról is határoztak a helyi tanácsosok, hogy a korábbi szerződés lejártával két évre újra kiszervezik a városbeli rágcsáló- és rovarirtást, illetve közbeszerzésen keresik hozzá a megfelelő céget.

Címlapfotó: Mindeközben épül a várost elkerülő terelőút is (Antal Árpád fFacebook-oldala)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások