Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
0
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Főoldal | Körképek | Kézdiszentléleki körkép | Betekintés a kultúrotthonba

Betekintés a kultúrotthonba


         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
Hozzászólások száma (a cikk alján): 0

Idén számos nagy rendezvény befogadója volt a kézdiszentléleki Petőfi Sándor Művelődési Otthon, elég, ha csak a Perkő Néptáncegyüttes fennállásának negyvenedik évfordulójára szervezett gálaestet említjük, továbbá számos könyvbemutatónak, előadásnak adott helyet a kulturális hajlék – tudtuk meg Csüdör Áda Katalintól, a kulturális iroda vezetőjétől.

November 19-én, az advent előtti utolsó rendezvényen a Márton Áron: Népemért vállalom című zeneművet mutatták be. Ezt megelőzően, az év elején külön szerveztek egy betlehemes játékot, aminek érdekessége, hogy a darabról készített fotók egy vaskos, szép kivitelezésű kiadványban is megjelentek, Kinda István és Pozsony Ferenc háromnyelvű – magyar, román és angol –, Székely hagyományok című könyvében. Az igényesen kivitelezett, albumszerű kiadvány a Norvég Alap támogatásával jelent meg, és mondhatni, a teljesség igényével mutatja be a vidékünkön dívó hagyományokat, több oldalon foglalkozva a Perkő alatti településsel is.

Az év vége tájékán szokták a könyvtár állományát is bővíteni, 4500 lejre vásároltak köteteket. A könyvtárba egyébként közel ötszázan vannak beiratkozva.  

Cikk megtekintve összesen: 330   |   Cikk megtekintve ma: 3
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 


  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet