Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
0
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Főoldal | Körképek | Kézdiszentléleki körkép | Elkészült a kővári új plébánia

Elkészült a kővári új plébánia


         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
image
Hozzászólások száma (a cikk alján): 1

2014-ben kezdték meg Kézdikőváron egy új plébánia építését, miután a régi papilak 1975-ben befejezett épülete már nem bizonyult megfelelőnek. Amint arról korábbi körképeinkben beszámoltunk, ennek elsősorban az volt az oka, hogy több mint három évtizeddel ezelőtt, pénz hiányában a régi épületnek nem készítettek megfelelő alapot, ezért az ingatlan strukturális erőssége mindössze ott megfelelő, ahol pince található.

Miután Péter Arthúr plébános szakemberekkel felmérette a régi plébániát, kiderült, hogy azt nem lehet aláfalazni, ugyanakkor hiányzik a falakat felül összetartó betonkoszorú is, így jobbnak látták egy új épület építését. Arthúr plébánost első fázisban az egyháztanács és tehetősebb, távolabb lakó ismerősei támogatták és biztatták, majd a terveket a kézdiszentléleki önkormányzat is felpártolta. A plébános téglajegyeket is árusított, ennek köszönhetően rekordidő alatt, már 2014 végén tető díszelgett a téglaépületen. Az azóta eltelt időszakban beszerelték a központi fűtést, elkészült a konyha és a fürdőszoba is, ami még befejezésre vár, az a tetőtér beépítése, a külső vakolás, illetve a meszelés. A kézdikővári plébános a kis településre való helyezését követően az idősekre gondolva a régi plébániában egy imatermet alakított ki, ezt az elkövetkezendőkben is használják.

Cikk megtekintve összesen: 1009   |   Cikk megtekintve ma: 2
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 

14/06/2016
avatar
Téglajegyek? Nem rossz ötlet. :) Már a búcsúcédula is jó biznisz volt, ez se semmi! Vállalkozók figyelem, lehet belőle tanulni. A szó legjobb értelmében.
Egyetértek! Nem értek egyet!
-2

  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet