Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
0
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Főoldal | Körképek | Kézdiszentléleki körkép | Csinosodó, épülő Kézdiszentlélek

Csinosodó, épülő Kézdiszentlélek

Újabb célkitűzés: szennyvízhálózatot a községnek
         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
image
Hozzászólások száma (a cikk alján): 7

Több munkálat van folyamatban, és még több tervbe véve a községben– tudtuk meg Balogh Tibor polgármestertől (képünkön), aki újból indul a júniusi helyhatósági választásokon.

Balogh Tiborral egyszer a községközponthoz tartozó településeken zajló munkálatokat és elképzeléseket vettük leltárba. Kiskászonban jó lenne az út menti sáncokat is befejezni, hogy a faluban a leaszfaltozott utcákat teljes értékűnek lehessen tekinteni. Baj van azonban a pénzek folyósításával, a kormány nehezen nyitja meg a bugyellárisát – tudtuk meg a polgármestertől.

Templomot és iskolát!

A borvizéről híres kis településen új templom épül a katolikus hívek számára. 

– Ez volt a falubeliek óhaja, és mi ezt tiszteletben tartjuk. Természetesen közösségi összefogásról beszélhetünk. A régi templom falai megrepedeztek, veszélyessé vált, így a szomszédságában épül meg az új istenháza, ami nagyobb lesz a jelenleginél. Ennek alapjait már ki is öntötték – tájékoztatott a község első embere, hozzátéve, hogy a régi épülethez egyelőre nem fognak hozzányúlni.

Kőváron a tavaly objektív okok miatt nem sikerült befejezni az iskola tetőterének beépítését, így ezt a munkálatot folytatják. Amennyiben elkészül, egy épületben fog működni az iskola és az óvoda. Kőváron, Kiskászonhoz hasonlóan az út befejezése élvezne még prioritást, de mivel a kivitelező cég ellen csődeljárás zajlik, egyelőre nem tudni, miként tovább.

Kézdiszárazpatakon idén egy utcarészlet aszfaltozása van beütemezve: a főúttól a templom irányába kb. hatszáz méteres szakaszon öntenek bitument, ez valamivel fennebb ér az iskola épületénél. Sajnos azt, hogy a templomig felérjenek, nem engedték az anyagiak – tájékoztatott a polgármester. Szintén Szárazpatakon a kultúrotthon felújításával foglalkoznak.

A jövő terve: szennyvízhálózat

A községvezetés elkészíttette a terveket az egész községi szennyvízhálózat kiépítésére, június-július folyamán pályáznak is erre a célra. Egy település (község) azonban csak 2,5 millió eurós támogatást kaphat, míg Kézdiszentlélek, Kiskászon, Szárazpatak és Kővár egy rendszerre való csatolása hatmillió eurót emészt fel, így egyelőre csak a községközpontra koncentrálnak – annak is egy részére –, és remélik, hogy részben ki tudják építeni itt a rendszert, illetve az ülepítőállomást, ami a jövőben az összes települést ki tudja szolgálni. 

A mindennapi teendők mellett Kézdiszentléleken egy újabb köztér kialakítása is szerepel a tervek között, a római katolikus nagytemplommal szemben parkosítanak, amit az elképzelések szerint egy Márton Áron-szobor fog díszíteni. Nem mondtak le a Tarnóczi-vár feltárásáról és restaurálásáról sem, mi több, úgy néz ki, hogy sikerül anyaországi forrásra szert tenni erre a célra. 

Cikk megtekintve összesen: 1709   |   Cikk megtekintve ma: 2
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 

26/04/2016
avatar
Mi lesz a ciganyokkal? Azok eloskodnek, lopnak, gyilkolnak tovabbra is? Fo a szavazat, uraim!
Egyetértek! Nem értek egyet!
9
26/04/2016
avatar
Jól jönne egy váltás Szentléleken is...
Egyetértek! Nem értek egyet!
2
26/04/2016
avatar
A ciganyokkal is kel teni valamit polgarmester ur, mert nekik epit ugy nez ki
Egyetértek! Nem értek egyet!
3
26/04/2016
avatar
Ez mind szep es jo, csak a ciganyok a fejunkre nottek az az aggaszto!
Egyetértek! Nem értek egyet!
4
26/04/2016
avatar
Választások előtt Kőváron is buzgón dolgoznak, aztán alább hagyják...
Egyetértek! Nem értek egyet!
-1
16/05/2016
avatar
Szègyen hogy a Szàrazpataki ember is anyi adot fizet mègis hàtèrbe van szoritva.Neki nemjar a jobol a szèpböl,mièrt csak akor igèrgetnek mikor szüksègük van cèljuk elèrèsère??
Egyetértek! Nem értek egyet!
-1
30/05/2016
avatar
Bármilyen változást szeretnénk, a cigányok ugy is maradnak,mert nem most jöttek ők és bárki is lenne más vezetői állásban ő sem tudna csinálni semmit,ezt szerintem mindenki tudja.
Egyetértek! Nem értek egyet!
1

  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet