Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
0
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Főoldal | Körképek | Kézdiszentléleki körkép | Új lelket leheltek a Porondba

Új lelket leheltek a Porondba

Parkot és játszóteret adtak át Kézdiszentléleken
         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
image
A park teljesen környezetbarát: a sétányok kőből készültek, a közvilágítás napelemes rendszerről történik
Hozzászólások száma (a cikk alján): 2

Április 16-án gyönyörű, verőfényes időben és rengeteg érdeklődő jelenlétében avatták fel Felsőháromszék legnagyobb vidéki parkját. Tulajdonképpen kettős esemény színhelye volt a Perkő alatti nagyközség: a Porondon levő park mellett egyúttal játszóteret is átadtak a New Fashion és a Zarah Moden készruhagyáraknak köszönhetően.

A Porondon levő létesítményt az önkormányzat pályázati pénzből készíttette el azt követően, hogy a Kászon patakának szabályozása megtörtént. Addig a terület teljesen használhatatlan volt, hiszen erős esőzések során a patak mindig kiöntött, veszélyeztetve a környéken levő házakat is. Az új zöldövezet az Angustia Egyesülettől nyert pályázati pénzből született, a projektből ugyanakkor a Perkő Néptáncegyüttes ruhatárát is sikerült bővíteni.

Az avatóünnepségen a község elöljárója köszöntötte a jelenlevőket, azon reményének adva hangot, hogy a közösség is értékeli az új létesítményt, ugyanakkor felelevenítette a sokáig Kézdiszentlélek egyik alkonyzónájának számító falurész történetét.

„A Porondnak lelke, története van – fogalmazott Balogh Tibor. – Ha a fiatalok nem is, de az idősebbek még biztosan emlékeznek a régi iskolára, a hősök emlékművére, az árvíz okozta károkra és az azt követő sok nehézségre, bosszúságra. Aztán a libalegelőre, ami itt volt. Később volt egy kezdeményezés, hogy játszótér alakuljon ki, de nem bizonyult időtállónak, sajnos a közösség nem érezte magáénak, és nem vigyázta kellőképpen. Nem voltunk hajlandóak elfogadni azt az állapotot, ami itt volt, és megpróbáltuk megváltoztatni. Ha most körbenézünk a téren, azt hiszem, nyugodtan mondhatjuk, sikerült. Már az áradások sem veszélyeztetik a teret, ennek pedig az itt lakók örülnek a legjobban. Ha pedig kinéznek az ablakon, kiállnak a kapuk elé, más látvány fogadja őket, a szemnek is tetszetősebb. Már az elmúlt napokban, amikor kisütött a nap, népes volt a Porond. Kisgyerekes anyukák beszélgettek a padon, gyerekek játszottak békésen, fiatalok ültek a hintákon. Igazi közösségi élet zajlott. Éppen ebben látom az értékét: nemcsak egy beruházás valósult meg, nemcsak egy sikeres pályázat eredménye, hanem igazi közösségformáló erő” – mondotta Balogh Tibor, köszönetet mondva a Zarah Moden és New Fashion készruhagyárak vezetőinek, munkatársainak, akik a játszótér bővítésére hintát, óriásgombát és tornagépet adományoztak. Az új parkot és játszóteret Pál Ferenc kézdiszentléleki plébános áldotta meg. Az eseményt a helybéli óvodások műsora színesítette, majd a Pro Pectus Egyesületnek köszönhetően különböző foglalkozásokon vehettek részt a jelenlevők. 

Cikk megtekintve összesen: 1804   |   Cikk megtekintve ma: 1
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 

26/04/2016
avatar
Lelket gyönyörködtetô lett a kézdiszentléleki Porond. Kicsit hiányolom az akácos szigetet, amit vissza lehetett volna rendezni. Úgy ahogy a polgátrmester úr fogalmazott, a Porondnak lelke és története van, ez így igaz, éppen ezért, hogy a mai fiatalok is tudjanak róla, megérdemelne egy emléktáblát a hajdani Borcsa iskola.
Egyetértek! Nem értek egyet!
5
26/04/2016
avatar
Jönnek a választások...
Egyetértek! Nem értek egyet!
3

  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet