Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
0
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Rövid hírek


         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
Hozzászólások száma (a cikk alján): 0

„Kiadták” a Porondot
A kézdiszentléleki önkormányzat átadta a Porond nevű falurészt a parkosítást elvégző helybeli vállalkozónak. Elkezdték a terület elegyengetését, az elképzelés szerint szeptemberre elkészül majd az új park. A zöldövezet kialakítását az Angustia LEADER-csoporttól nyert pályázati pénzből oldják meg.

Csinosítják a községközpontot
Részben befejezték a községközpont felújítását. A községháza előtt új járdát építettek, így most már a Petőfi Sándor Művelődési Otthontól egészen a Porond felé vezető útig piskótalapokkal van burkolva a járófelület. Az elkövetkezendő időszakban az információs iroda előtt is járdát raknak, majd aszfaltoznák az új parkolókat. Azzal egy időben a katolikus templomtól a Kászon-patakáig burkolt sáncot alakítanak ki a hegyoldalról bezúduló csapadék elvezetésére. Ezt követően a Szent István-szobortól a bitumenkészítő állomásig új aszfaltszőnyeg kerül a megyei útra.

Sáncolnak Kőváron
A község 81 ezer lejt kapott vissza a kormánytól, ebből folytatják Kézdikőváron a községi utat szegélyző sáncok létesítését. Vélhetően ezen kívül visszakapják a múlt év végén Bukarest által átutalt, majd visszavett pénzt is, amely Kiskászonban újabb kilométer aszfalt leöntését tenné lehetővé. Az önkormányzat emellett Szárazpatakon szintén ezer méter községi út burkolására pályázik.

Befejezés előtt az iroda
Hónap végére elkészül, júliustól már működhet a gyulafehérvári Központi Fejlesztési Régiótól nyert pályázati pénzből épített turisztikai iroda. A bürokrácia miatt ez Kézdiszentlélek leghosszabb ideje zajló európai uniós projektje, több éve dolgoznak rajta. Az irodában két személy szolgál majd hasznos információkkal a turistáknak, illetve a településen átutazóknak.

Cikk megtekintve összesen: 831   |   Cikk megtekintve ma: 2
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 


  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet