Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
0
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Főoldal | Körképek | Kézdiszentléleki körkép | Bezöldül a Porond

Bezöldül a Porond

Megkezdték a parkosítást
         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
image
Balogh Tibor polgár­mester a mérések elvégzésekor sem tétlenkedett
Hozzászólások száma (a cikk alján): 1

A kézdiszentléleki önkormányzat múlt kedden megkezdte a Porond nevű falurészen a park kialakítását. Ezt a munkát európai uniós pénzből finanszírozzák, és még idén el kell készülnie a zöldövezetnek.

Az önkormányzat nem titkolt terve, hogy a közeljövőben több olyan létesítményt hozzon létre, ami lehetővé teszi, hogy a Perkő alatti települést felkereső turista legalább egy napot tartalmasan eltölthessen a községben. Ennek egyik feltétele a település csinosítása. Ezért tavaly integrált pályázatot nyújtottak be az Angustia Egyesülethez, amely a Perkő néptáncegyüttes ruhatárának felújítása mellett a Porond parkosítását is magában foglalta. A pályázatot pozitívan bíráltak el, így egy nagyobb összegből a mintegy két futballpálya méretű falurészt látványosan átalakítják, 15 ezer euróból pedig a táncegyüttest látják el felszereléssel.

A Porondot korábban nagyobb esőzések után elöntötte a Kászon vize. Ez többé már nem fordulhat elő a patakmeder szabályozásának köszönhetően, így a parkosítás is lehetővé válik. Az elképzelés szerint a területet átszelő két útból csak egyet hagynak meg a járműforgalomnak, a másik a gyalogosok számára lesz fenntartva. A Porondon régebb iskola volt, és itt kapott helyet a hősök emlékműve is, amelyet később a római katolikus templom szomszédságába helyeztek át. 

Cikk megtekintve összesen: 1065   |   Cikk megtekintve ma: 2
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 

20/05/2015
avatar
Ideje volt!
Egyetértek! Nem értek egyet!
-1

  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet