Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
0
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Főoldal | Körképek | Kézdiszentléleki körkép | Ami fix, hogy van FIKSZ!

Ami fix, hogy van FIKSZ!

Újraalakult a szentléleki ifjúsági szervezet
         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
image
A gyűlésen mintegy harmincan vettek részt
Hozzászólások száma (a cikk alján): 0

Április közepén nemcsak fiatalok, de idősebbek is izgatottan várták annak a gyűlésnek a kezdetét, ami révén újraalakult a Fiatalok Kézdiszentléle­kért Szervezetet (FIKSZ). A tisztújító küldöttgyűlésnek felfogható megbeszélést a példásan rendbe tett régi iskolaépületben, a mai közösségi házban tartották.

 A tágas előadóteremben mint­egy harmincan vettek részt a FIKSZ újraalakító gyűlésén. Ábri Szidónia új elnököt (kis fotó) az elképzelésekről faggattuk.

Feltámadás két év után

A FIKSZ több éve megalakult a községben, de pár éve semmilyen tevékenységet nem folytatott – tudtuk meg a kozmetikusként dolgozó Szidóniától.

Ábri Szidónia. Szociális kérdésekkel is foglalkoznának

„Szeretnénk, ha ez az állapot megszűnne, szórakozási és egyéb lehetőségeket nyújtanánk a fiataloknak. Eléggé szétszéledtünk egyetemre, iskolába, nincsenek közös programjaink. A tánccsoporton kívül egyéb, ifjúságot is érintő tevékenység nincs Szentléleken” – taglalta az újonnan megválasztott elnök, aki a 2009-ben alakult szervezet leköszönő vezetőjét, Karacsi Barnát váltotta tisztségében.

Minőségi programokkal készülnek

Ábri Szidónia elmondta, havonta akár többször is rendeznének találkozót, filmnézőestet, amikor is a film megtekintése után megbeszélhetnék a látottakat. Az elképzeléseik között szerepel továbbá Ki mit tud? jellegű vetélkedő, gitárest, valamint összerázó bulik tető alá húzása. Hosszú távú terveik is vannak, a falunapokon például szívesen lebonyolítanának kisebb vetélkedőket, de hasonlóan járnának el a gyereknapon is. Emellett a szociális terület felé is kacsingatnak, lehetőségeikhez mérten a szegényeknek nyújtanának segítséget: a nagyobb ünnepeken élelmiszer- és ruhaneműgyűjtéssel támogatnák a rászorulókat. 

A gyűlésen alelnököt is választottak Bartók Szabolcs személyében, titkárnak Fábián Szendét, pénztárosnak Mátis Zsuzsát nevezték ki, Bartók Emil pedig zenefelelős lett. A FIKSZ újraalakulásán jelen volt Farkas Szilamér, a HÁRIT alelnöke is, aki támogatásáról biztosította a fiatalokat, csakúgy, mint Pál Ferenc római katolikus plébános, aki felszólalásában kiemelte az összefogás szükségességét.

Cikk megtekintve összesen: 995   |   Cikk megtekintve ma: 2
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 


  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet