Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
0
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Főoldal | Körképek | Kézdiszentléleki körkép | Fejlesztés pályázatból

Fejlesztés pályázatból

Parkosítják a Porondot
         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
image
Idén átalakul az immár árvízvédett falurész
Hozzászólások száma (a cikk alján): 0

Múlt év folyamán a Perkő alatti önkormányzat egyetlen sikeres pályázatot tudhatott magáénak: az Angustia LEADER-csoporttól egy nagyobb falurész, a Porond parkosítására nyertek támogatást. A munkát idén kezdik meg.

A Porond mindig sarkalatos pontja volt Kézdiszentléleknek: átlagban ötévente, nagyobb esőzések után a környékbeli portákat elöntötte a Kászonok vize, és így a patak, illetve a házak által körbeölelt, trapéz alakú füves terület is kacsaúsztatóvá vált. Ez idéntől megváltozhat annak köszönhetően, hogy a tér közelében sikerült a patakmedert szabályozni. Ezt figyelembe véve az önkormányzat integrált pályázatot készített, amely a Perkő Néptáncegyüttes ruhatárának felújítását, valamint a Porond parkosítását foglalta magában. A pályázat összértéke százezer euróra rúg, ebből a parkosítás mintegy nyolcvanezer eurót emészt fel. A tér teljes átalakítását azonnal elkezdik, amint az időjárás kedvezőre fordul. Az egyik utat a gyalogosok számára hagyják meg, a másik a járművek részére lesz fenntartva.

Nagyon jó ütemben haladt múlt évben a Kászon vizének mederszabályozása is. Az útnak meghagyott töltést már egy jó szakaszon kitakarították, így a patak kezdi visszanyerni a régi formáját, több helyen már a növényzet is megjelent a kőketrecek mellett. A patakból kitermelt hatalmas mennyiségű építőanyagnak is megvan a rendeltetése: több helyen töltéseket magasítottak, vagy építettek belőle, néhány helyen pedig a meder szintjét kellett abból megemelni. 

Cikk megtekintve összesen: 875   |   Cikk megtekintve ma: 2
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 


  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet