Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
0
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Főoldal | Körképek | Kézdiszentléleki körkép | Félévi munka gyümölcse

Félévi munka gyümölcse

Épül a kővári plébánia
         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
image
Pirosban áll az épület
Hozzászólások száma (a cikk alján): 3

Múlt év végére felkerült a bokréta a kézdikővári új plébánia épületének tetejére. Péter Arthur plébános a hiányos alapozású régi építmény mellett vágott bele az építkezésbe.

A kővári plébánia régi épülete 1975-ben készült el, viszont akkoriban – vélhetően a pénzhiány miatt – sárba, mindennemű alapozás nélkül rakták le a téglákat. Emiatt az aláfalazás lehetetlenségnek bizonyult, és mindezt tetőzte, hogy a tetőszerkezet alatt nincs betonkoszorú. A plébános nagylelkű mecénások és a helyiek támogatásával mert belevágni az építkezésbe, ami olyan jó ütemben haladt, hogy fél év után már pirosban áll az épület. A helyiek munkaerővel és téglajegyek vásárlásával támogatták az építkezést, az önkormányzat tavaly 19 ezer lejt folyósított e célra.

Az elképzelés szerint a régi plébániaépületet sem bontják le, hanem, amennyiben lehet, megerősítik, hiszen abban kap helyet egy kis kápolna is, ahol hétköznaponként misét tartanak, mivel sokak számára nem könnyű kigyalogolni a hegyen levő templomhoz. 

Cikk megtekintve összesen: 976   |   Cikk megtekintve ma: 1
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 

24/02/2015
avatar
egy gyermektelen papnak szuksege is van egy ekkora meretu epuletre, amit a kegyes hivek konyoradomanyaobol majd tisztessegesen be is rendeznek ,ahol majd az atya a megfeszito szolgalatra keszulhet.
szegeny Jezus meg egy darab vaszonlepelbe csavarva elt.
amit ma minden keresztyen/teny egyhaz papjai elmuvelnek az nem semmi.
a pap minden telepulesen az egyik legelokelobb hazban szolgal, a helyi vallasoktatst kulon berert szolgalja o vagy a neje/noje.
minden egyhazi szolgaltatst a kepen felul illik sot muszaj megfizetni....
szovalk szegeny nep igencsak igenyli a lelki segelyszolgalatot.
ennyi hulyet hulyiteni .....nem semmi szolgalat.
Egyetértek! Nem értek egyet!
6
25/02/2015
avatar
Az igen ravatalozó ház, sok helyt a kulturház nincs ekkora lakodalmakra kifogjáke adni? test épitő terem vane benne
Egyetértek! Nem értek egyet!
1
25/02/2015
avatar
Tisztelt hozzászóló, bevallom, hogy én követtem el a címadáskor hibát: a Kézdikőváron épülő ingatlan ugyanis papilak, ha úgy tetszik plébánia. Szükség volt erre az épületre, a másik ugyanis gyászos állapotban volt, Artúr plébános úrról meg csak jót tudok írni, a pénz java része nem Kézdiszentlélekről, vagy Kézdikővárról érkezett, hanem az atya előző kapcsolatrendszerén át. Tehát az egyház szokása szerint Artúr atyát akár három év múlva is áthelyezhetik egy más egyházközségbe, viszont az épületet nem viszi magával és ez csak és kimondottan Kővárt gazdagítja. Az irigység és a magunknakvalóság a magyarság igazi megosztója... Tisztelettel, Bartos L.
Egyetértek! Nem értek egyet!
5

  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet