Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
0
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Főoldal | Körképek | Kézdiszentléleki körkép | Jól látható a fejlődés

Jól látható a fejlődés

Közösségi ház, árvízvédelem, parkosítás
         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
image
A Pitypang-óvoda rehabilitált főépülete
Hozzászólások száma (a cikk alján): 5

Az elmúlt időszakban rájárt a rúd a községre, többnyire negatív hírekben szerepelt a Perkő alatti település. Ennek ellenére Kézdiszentlélek fejlődik, a média által felkapott bűnözési hullám visszaszorítása napirenden van, közben pedig látványos területrendezés zajlik a településen.

Közösségi házat létesítettek

Az önkormányzat figyelmet fordít a tulajdonában levő épületekre, így a kézdiszentléleki vártemplommal átellenben levő, 20. század eleji szép létesítményről is gondoskodtak. A kúriákra emlékeztető ingatlant a helyi költségvetésből mellékhelyiségekkel és konyhával bővítették. A nagytermet a Perkő Táncegyüttes használja, de emellett a közösségi ház halotti tor, eljegyzés vagy bármilyen más társas rendezvény számára alkalmas.

A látogatókat Tódor Előd lakberendező a perkői kápolnáról készített, lenyűgöző, keresztény motívumokkal gazdagított falfestménye fogadja. A közösségi ház mosott kővel terített udvarán lefödést hoztak létre: Balogh Tibor elöljáró úgy véli, a megyében egyetlen település sem büszkélkedhet ilyen sokoldalú létesítménnyel.

Parkosítás és faluvédelem

A faluban erőgépek sokasága próbálja medrébe szorítani a Kászonok megvadult vizét – úgy tűnik, sikeresen. A vélemények ennek kapcsán megoszlanak: a halászok szerint a szabályozás a folyóvíz és élővilága számára a végítéletet jelenti, mások meg azt gondolják, hogy a kőfalak építése és más árvízvédelmi létesítmények létrehozása portájukat menti meg. Tény, hogy a legutóbbi áradáskor megóvta a községközpont árvíz által leginkább fenyegetett részét.

Elvégezték az árvízvédelmi munkálatokat, fellélegezhet a lakosság

A szabályozásnak további pozitív hozadéka, hogy a községközpont területet nyert: a Petőfi Sándor Művelődési Otthonnal átellenben parkolókat sikerült kialakítani, és megadatott az a lehetőség, hogy az ugyancsak árvízvédett Porondon is parkosítsanak, ahogy azt meg is tették a művelődési otthon előtti téren.

A Petőfi Sándor Művelődési Otthont felújították, az előtte levő teret parkosították

Nem hagyják az iskolát

A Balogh Tibor által vezetett önkormányzat számára prioritást jelent az oktatási intézmények felújítása. Szárazpatakon egy új, korszerű óvodát adtak át, ugyanakkor teljesen felújították a községközpont iskoláját, valamint a Pitypang Napközi Otthont is. Ez utóbbinál pár évvel ezelőtt már bővítették a régi épületet. Bartók Enikő, az óvoda vezetője szerfölött elégedett az önkormányzat hozzáállásával, mint mondta, minden tevékenységet támogatnak.

A régi iskola épületét közösségi házzá alakították, az udvarra filagóriát építettek

Az igazgatónő egyedül a gyereklétszám csökkenése miatt aggódik, ugyanakkor büszke arra, hogy az általa vezetett intézményben mindent megtesznek azért, hogy a roma közösségből származó gyerekeket is bevonják az oktatásba, alapnevelést biztosítsanak számukra. 

Bartos Lóránt

Cikk megtekintve összesen: 1129   |   Cikk megtekintve ma: 2
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 

03/12/2014
avatar
Méltányoljuk a polgármester munkáját az oktatási intézmények terén de azt, hogy a falu földjeit kénye kedve szerint méregeti és vándoroltatja ide oda saját és az őt körülvevő érdekcsoport hasznára és földeket vesz el az emberektől egy a néhai kollektiv-be beállási nyilatkozatra hivatkozva azt enyhén szólva,nem nézzük jó szemmel! Tisztelt polgármester úr! Ne gondolja azt hogy az emberek hülyék!...........!!!
Egyetértek! Nem értek egyet!
8
28/04/2015
avatar
Szepitgethetik az epuleteket, ha a gyerekek az ut szelen kell eljarjanak az intezmenyekbe, ami nagyon veszelyes a forgalom miatt!!! A polgarmester ezzel is kellene foglalkozzon, de majd a kovetkezo!!!!!!!!!!
Egyetértek! Nem értek egyet!
0
28/04/2015
avatar
Na, jó ronda lett a patak, szuszoghatnak a szentlélekiek neki. Középen az a szép sárga kétéltű a legszebb.
Egyetértek! Nem értek egyet!
0
29/04/2015
avatar
Az úttestnek van bal és jobb oldala, az iskola irányába a jobb oldalon levő járda nincs feltörve ott el lehet járni,sőt nem is kell átkeljenek a főúton , addig amíg a a bal oldalon levő járda javítódik, épp a gyerekek és minden járókelő részére.
Egyetértek! Nem értek egyet!
4
29/04/2015
avatar
Polgarmesterur nem kell foglalkozni az ilyen emberekkel mindenhol vannak irigy szemett emberek! Bal oldal mint Gyurcsanyek a multrendszer!!!
Egyetértek! Nem értek egyet!
-2

  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet