Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
0
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Főoldal | Körképek | Kézdiszentléleki körkép | Érkezik Bródy János

Érkezik Bródy János

Búcsúra és falunapra készülnek
         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
image
Idén is tömegeket várnak a perkői búcsúra
Hozzászólások száma (a cikk alján): 1

A hagyományokhoz híven idén augusztus 20-án sem marad el Erdély egyik legjelentősebb egyházi ünnepsége, a perkői búcsú. A szerdai eseményt követő hétvégén falunapokat tartanak Kézdiszentléleken.

Az augusztus 20-i ünnepség 10-kor, a Szent István-szobornál kezdődik a Magyar nyelvért Benedek Elek-emlékdíj kitüntetettjeinek közreműködésével, emellett fellép a helyi egyházi kórus, beszédet mond Balogh Tibor polgármester, majd a faluközpontban koszorúzással ér véget a búcsú világi része. A keresztalják fél 11-kor indulnak a Perkőre, a búcsúsok körmenete útközben elvégzi a keresztúti ájtatosságot a 2012-ben felállított stációknál. A kis kápolnával koszorúzott hegytetőn délben kezdődő ünnepi szentmisén idén is jelen lesz a környékbeli papság, prédikációt ft. Kovács Sándor kolozsvári főesperes-plébános mond. Ezt követően nem marad el a szokásos piknikezés sem, 16 órától néptáncfesztivállal egybekötött hagyományőrző délutánt tartanak, majd a napot a Transylmania együttes 21 órakor kezdődő koncertje zárja.

Augusztus 23-án 10 órakor a testvértelepülések találkozójával startolnak a falunapok. A résztvevők kötetlen beszélgetést folytatnak a testvértelepülési kapcsolatok ápolásának fontosságáról kulturális, gazdasági és társadalmi téren. Tizenegy órától sportrendezvények kezdődnek, 16 órakor pedig ünnepélyesen is megnyitják a programsorozatot.

A kézdivásárhelyi fúvószenekar és mazsorettcsoport előadását követően ünnepli fennállásának 60. évfordulóját a Perkő focicsapat, az eseményen vendég sportklubok is részt vesznek. Szombaton és vasárnap 16–20 óra között gyermek- és felnőtt vetélkedőket, interaktív csapatjátékokat, fejlesztőprogramokat, alkotóasztalt, baba-mama programot, terepjátékot, ügyességi próbákat (a Bóbita Egyesülettel), népdalvetélkedőt és karaokét rendeznek. 18.30-tól a kézdiszentléleki ifjú gitárosok fellépése van műsoron, 19 órakor a Perkő néptáncegyüttes előadását, 20 órától az Open Stage-et lehet megtekinteni. A népünnepély első napját a Metropolis zenekar koncertje zárja.

Augusztus 24-én 11 órakor szentmisét tartanak, 16 órakor a helyi Apor István-iskola moderntánc-csoportjának előadása szerepel a programban, 16.30-tól gyermek szépségversenyt és divatbemutatót szerveznek, 18.30-tól Pál Eszter és Szálló Erzsébet népdalénekesek fellépését lehet megtekinteni. A falunap sztármeghívottja, Bródy János koncertje 20 órakor kezdődik. Az ünnepet a Totó Band zenekar közreműködésével tartott utcabál zárja. 

Cikk megtekintve összesen: 2095   |   Cikk megtekintve ma: 3
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 

gb 19/08/2014
avatar
a tüzijáték mikor kezdödik, netán elmarad??
Egyetértek! Nem értek egyet!
2

  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet