Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
0
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Főoldal | Körképek | Kézdiszentléleki körkép | Elbúcsúztak a plébánosok

Elbúcsúztak a plébánosok

Augusztus elsejével új papok jöttek
         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
image
A polgármester búcsúztatta a két áthelyezett plébánost
Hozzászólások száma (a cikk alján): 0

Kézdiszentléleknek és Kézdikővárnak augusztus elsejétől új lelki vezetői vannak, ugyanis a papi áthelyezések folytán egyszerre két plébános búcsúzott falujától – nekik az önkormányzati vezetők köszönték meg munkájukat.

Az eddig a Perkő alatt tevékenykedő Csiby József a brassói belvárosi plébánián folytatja papi szolgálatát, helyét a gyergyóalfalusi születésű Pál Ferenc plébános foglalta el, akit Bögözből helyeztek át. Drócsa László Kézdikővár után Csíkszentmiklóson tevékenykedik, helyébe a ferences Péter Arthur került, aki Szovátáról érkezett.

A két katolikus paptól a kézdiszentléleki polgármesteri hivatal dísztermében július 25-én vettek búcsút. „Az elmúlt tizenhárom évben lélekben és külsőségekben is gyarapodhattunk. Megújult, megszépült Istenünknek a Szentlélek tiszteletére emelt hajléka, áll Szent István szobra, elkészült a keresztút, feltárták a perkői kápolna freskóit, hogy csak néhány eredeményt említsek. Mindegyik egy-egy megvalósult álom, amely majd az utókort is elmélyülésre késztetheti, teret adva Isten igéjének. Példaértékű lett a perkői búcsú méltósága és az ünnepek elmélyültsége” – mondotta búcsúztató beszédében Balogh Tibor polgármester, aki Kézdiszentléle­kért elismerő címet adott át Csiby József plébánosnak. 

Cikk megtekintve összesen: 3077   |   Cikk megtekintve ma: 2
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 


  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet