Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
0
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Rövid hírek


         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
Hozzászólások száma (a cikk alján): 0

Harminc óvodás
30 gyerek jár a kézdiszárazpataki óvoda tavaly átadott épületébe. A létszám szerencsére enyhén növekvő tendenciát mutat, ami elsősorban nem a népességszaporulatnak tulajdonítható, hanem a hazaköltöző családoknak. Alsó tagozaton eddig két összevont osztály volt, de a következő tanévtől egy harmadik, önálló előkészítő osztály jön létre 14 gyerekkel.

Annyi a pénzük, mint tavaly
Legutóbbi Kézdiszentlélelki Körképünk megjelenése óta elfogadták a Perkő alatti település költségvetését. A kötelező adóemeléssel együtt kb. annyi pénzből gazdálkodnak, mint 2012-ben. Grandiózus tervekről ebben a felállásban szó sem lehet, a községvezetés a középületek karbantartására és felújítására szorítkozik, így idén a kézdikővári iskola épületét fogják újrafödni, illetve befejezik a kézdiszentléleki óvoda korszerűsítését.

Park a Porondon
A LEADER programnál pályázik a községvezetés egy park létesítésére, a Porond nevű falurészre. Árvíz idején a Kászonok vize el szokta önteni, viszont hamarosan kezdődik a patak szabályozása, így a terület, valamint a lakóházak is biztonságban lesznek.

Pumpa kerül a borvízre
A polgármesteri hivatal pumpát szerel a kiskászoni borvízre. Erre higiéniai problémák miatt van szükség, ugyanis a kőmedencéből mindenki a maga által vitt kannával meríti a jó ízű borvizet, amibe a kéz is beleér. Csak a nagyküpüre szerelnek pumpát, a kismedencéből szinte senki sem merít vizet.

Cikk megtekintve összesen: 2463   |   Cikk megtekintve ma: 1
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 


  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet