Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
0
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Főoldal | Körképek | Kézdiszentléleki körkép | A mezei szarkák ellen

A mezei szarkák ellen

Károkat okozott a szárazság is
         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
image
Számos gonddal küzdenek a gazdák
Hozzászólások száma (a cikk alján): 0

Balogh Tibor polgármester kifejtette: mindent megtettek annak érdekében, hogy visszaszorítsák a mezei lopásokat, ennek ellenére Kézdiszentlélek mégis többször szerepelt az újságokban.

Az elöljáró elmondta: tanácshatározatot is hoztak, hogy nehezítsék a szarkák dolgát, ami szerint nem közlekedhet szekérrel a mezőn az, akinek nincs ott földje. Ez a rendelkezés csökkentette is a lopások számát, de továbbra is akad egy-két eset, ennyi azonban minden településen előfordul, vélekedik a polgármester. Hozzátette azt is: a bácsokkal is gondjuk támadt, akik nyájaikkal a mezős területekre akartak költözni, a szárazságra hivatkozva. 

„Nincs ott keresnivalójuk, a termelők ugyanúgy küzdöttek a száraz­sággal, mint a juhászok, a termés nagyon gyenge volt. Azt is meg kellene gondolják, mielőtt a tarlóra rámennek, hogy az permetezve volt növényvédő szerekkel, ami ártalmas az állatoknak” – mondta Balogh. 

A mezőgazdaságot erősen sújtotta a szárazság: közel 400-an igényelték az államtól a százlejes bánatpénzt, a termény is gyenge, apró a pityóka. A termelők viszont még ezt sem tudják értékesíteni, mert a piacot elözönlötte a csehektől és a lengyelektől importált pityóka, a kereslet emiatt nagyon gyenge. <<

Cikk megtekintve összesen: 2940   |   Cikk megtekintve ma: 2
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 


  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet