Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
0
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Főoldal | Körképek | Kézdiszentléleki körkép | Nagykorúsításra készülnek

Nagykorúsításra készülnek

Befejezték az iskola felújítását
         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
image
A megtorpant munkálatok a finanszírozás hiánya miatt stagnálnak
Hozzászólások száma (a cikk alján): 0

Több munkálatot kivitelezett az elmúlt hónapokban a kézdiszentléleki önkormányzat, többek között befejezték a községközpont iskolájának csinosítását is.

A Perkő alatti település vezetősége több vonalon is tevékenykedett az elmúlt időszakban: augusztus huszadikára elkészítették a Szent István-kápolnához vezető Bivalyok útját szegélyező keresztutat, aminek a kőjeleit a Bartalis család faragta. Kétségtelen, hogy olyan munkáról van szó, ami idéntől a jövőben is meghatározza a búcsút, hiszen egy-egy kereszt révén Kézdi- és Orbaiszék majdnem minden települése úgy érezheti, az egyházi ünnepség az övé is, ugyanis a keresztek állítása az egyházközségek, önkormányzatok és magáncégek összefogása révén valósulhatott meg, a támogatóknak ezúton is köszönetét tolmácsolja Balogh Tibor polgármester. 

Nem kevésbé jelentős munkálat fejeződött be a községközpontban: felújították az Apor István nevét viselő I-VIII. osztályos iskola épületét, előtte egy szép parkot is kialakítottak, most már csak apró simítások maradtak hátra, az épületen, többek között kicserélték a tetőt, hőszigeteltek, és le is festették. A Kászon patakán átívelő Kiskászon előtti híd is már járható, bár nincs befejezve: szükség van további, a struktúráját erősítő kőművesmunkára, és egy vékony aszfaltréteget is kell önteni. Lecsapolták a falu végében levő Völgy-patakát, sáncokat ástak ki, hasonló munkálatot végeztek a Lókert nevű dűlőben és Szárazpatakon is, ahol szintén hosszú sáncot ástak, ami a hegyről bezúduló vizet vezeti el. Ezzel párhuzamosan karbantartást végeztek a mezei utakon is, ahol több átereszt alakítottak ki.

– Vannak megfeneklett dolgok is, ezek egyike a kővári út. A falu bejáratáig kátyúmentes úton lehet közlekedni, s tavasszal megkezdtük a Szent Lőrinc-szobor előtt az út korszerűsítését, ami szélesítésből, sáncok kialakításából és aszfaltozásból állt volna, egészen az iskoláig. Amióta új kormányunk van, nem tudni, honnan és egyáltalán mire lesz pénzünk. Ezt is az 577-es sürgősségi kormányrendeletből származó juttatásból készítettük volna, viszont a Ponta-vezetés mintha elfelejtett volna – mondja Balogh Tibor. 

A község az Ungureanu-kormány utolsó pillanataiban kapott kiegészítést falufejlesztésre, abból 66 ezer lejt el is költöttek, a többivel együtt még ezt is vissza kellett adniuk, az úton dolgozó vállalkozó a biztos folyósítás nélkül nem hajlandó folytatni. A munkálat megfeneklett, körülbelül száz métert hozott rendbe a kivitelező. 

Cikk megtekintve összesen: 2699   |   Cikk megtekintve ma: 2
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 


  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet