Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
0
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Főoldal | Körképek | Kézdiszentléleki körkép | Újabb aszfaltutat kap Kővár

Újabb aszfaltutat kap Kővár

Turisztikai központot terveznek a régi postaépületben
         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
image
A községvezetés egyik települést sem kezeli mostoha- gyermekként. Most ismét Kővárra összpontosítanak
Hozzászólások száma (a cikk alján): 3

Eredményes évkezdés után sem lankadt a községfejlesztés Kézdiszentléleken: most is több településen zajlik a munka, iskolát tataroznak, utat építenek. A most zajló tevékenységekről Balogh Tibor polgármester számolt be lapunknak.

 Tavaly aszfaltút készült Kiskászonban, és Kézdikővár felé is sikerült teljesen új bitumenszőnyeget teríteni előbb két, majd újabb egy kilométeres szakaszon. Most a festői település pillanatok alatt megközelíthető, nyoma sincs kátyúknak.

Az infrastruktúra kiépítése a legfontosabb
A községvezetés most ismét Kővárra koncentrál: a tavaly felújított kultúrotthontól kezdődően újabb egy kilométeres szakaszon aszfaltoznak. Ez azt jelenti, hogy az iskolán túl fog véget érni az új út, amit az 577-es kormányrendelet alapján kapott támogatásból finanszíroznak. Hogy a munkálat időtálló legyen, fedett, betonnal kiöntött sáncokat is építenek, ezeknek köszönhetően az út megszélesedik. Ezzel egy időben a mezei utakon földgyaluval dolgoznak, mivel az esős időjárás miatt azok is tönkrementek.
Tervbe van véve a kiskászoni és a szárazpataki vízhálózat megépítése is, ezt kormánypénzből szeretné a községvezetés kivitelezni. Balogh Tibor polgármester elmondta: árverés előtt áll a kézdiszentléleki csatornahálózat munkálata, de a kormányváltás után nem tudni, hogy a finanszírozás miként fog történni. Az első fázisban Kézdiszentlélek Kézdivásárhely felőli bejáratától a kővári letérőig építenék meg a szennyvíz- és esővízelvezető-rendszert.

Az egyenlőség elve érvényesül
Balogh Tibor polgármester úgy osztja el a munkálatokat, hogy egyetlen település se érezze magát a község mostohagyermekének. Míg tavaly a szárazpataki iskola főépületét újították fel (ahol idén márciusban egy új óvodaépületet is átadtak), most a szentlélekin a sor. Az Apor István nevét viselő oktatási intézménynél javában dolgoznak, új cseréptető kerül rá, hőszigetelik saját büdzséből. Kézdiszentléleken még az idén szeretnének pontot tenni a középületek rehabilitálásának végére: miután az elmúlt négy évben sikerült modernizálni a községházát és a Petőfi Sándor Művelődési Házat, a faluközpontban levő óvoda is megcsinosodik, kicserélik a tetőt, és az iskolához hasonlóan ez az épület is hőszigetelést kap. Kőváron is szükség van az iskola épületének kijavítására, ezt a munkát a polgármester a közeljövőben tervezi.
Nagy segítséget nyújtana a községnek a régi posta épületébe tervezett turisztikai központ. Ez az egyik olyan terve az önkormányzatnak, amit a bürokrácia miatt nem tudott még kivitelezni.

Cikk megtekintve összesen: 3070   |   Cikk megtekintve ma: 2
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 

idil 08/06/2012
avatar
es elfelejtett beszamolni a polgarmester ur a nagy magyar a nagy kereszteny a portajan felhuzott epuletekrol es a felavatasukrol azokat is az elmult negy evben epitete kozpenzbol tamas sanyi es olosz gergely tamogatasaval es a sok neptanacsos dolgozoval akik honapokig csinositjak a potajat
Egyetértek! Nem értek egyet!
-5
ALADIN 23/07/2012
avatar
es a nagy kereszteny polgarmester meg a noirol felejtett beszamolni,pedig lenne mit.
Egyetértek! Nem értek egyet!
2
zoltan 23/07/2012
avatar
szerintem az ember maganeletehez senkinek semmi koze,legyen az barki
Egyetértek! Nem értek egyet!
6

  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet