Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
0
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Rövid hírek


         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
Hozzászólások száma (a cikk alján): 1

Délutáni iskola a Perkő alatt
A hátrányos helyzetben levő gyerekeken segít az önkormányzat a Dévai Szent Ferenc Alapítvánnyal karöltve. A szentléleki iskola udvarán levő régi sportöltözőt újították fel, jelenleg egy nevelő 13 gyerekkel foglalkozik. A tanulók ebédet kapnak, délután pedig felügyelet mellett tanulnak.

Befejezik a földmérést
A községháza egyik legfontosabb terve idénre, hogy jelentős részben befejezzék a földek kimérését (Kézdiszentléleken újramérnek minden területet), így az emberek (legalább 90 százalékuk) megkaphatják a tulajdonukat igazoló birtokleveleket. Ez azokat a személyeket is érinti (mintegy kétszázat), akiknek nem mérték ki az erdei kaszálókat. Polyán egyébként átengedte azt az ezerkétszáz hektáros területet, amely a szentlélekiek tulajdonát képezi, de közigazgatásilag 1968-ban, a megyésítés alkalmából hozzájuk került.

Disznót vágnak
A kézdiszentlélekiek idén is részt vesznek a bálványosi disznótoros fesztiválon. Daragus Attila torjai elöljáró meghívásának tesznek eleget a nagy sajtóérdeklődésnek örvendő rendezvényen. A község vezetői szerint ez a fesztivál egy kitűnő lehetőség a Perkő alatti település népszerűsítésére.

Működik a korcsolyapálya
Körképünk készítése során tekintettük meg az Apor István iskola udvarát, ahol több munkás a jégpálya öntésével foglalkozott. A műgyeppálya mellett található terület ki is van világítva, így este is lehet korcsolyázni.

Cikk megtekintve összesen: 4771   |   Cikk megtekintve ma: 1
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 

Kovács Zoltánné- Veronica 26/02/2012
avatar
Tulajdonképpen két cikket szeretnék méltatni.A délutáni iskola, valamint a korcsolyapájáról irtakat.
Ismételten dicséret és elismerés illeti a falunk elöljáróit. Itt nálunk az elöbbi egy természetes folytatása minden dolgozó szülö gyerekének- az utóbbi meg elérhetö egész éven át.Tudjuk mindez még nem készpénz otthon, de egy óriás lépés az Uniós csatlakozáshoz.Ugyanis nem csak az árakat kellene igazítani nyugat szerint hanem a béreket ,elönyöket is. Ez nagyon szép és hasznos kezdet a helyes irányba- csak igy tovább- Szentlélek - szeretett szülöfalunk.
Egyetértek! Nem értek egyet!
2

  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet