Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
0
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Főoldal | Körképek | Kézdiszentléleki körkép | Keresztút a Perkőre

Keresztút a Perkőre

Felsőháromszéki összefogásra van szükség
         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
Hozzászólások száma (a cikk alján): 0

Eredeti elképzeléssel rukkolt elő Balogh Tibor kézdiszentléleki polgármester: azt szeretné, ha felsőháromszéki összefogással elkészülhetne a perkői Golgota. Amennyiben sikerül kivitelezni, akkor egy gazdagabb búcsún vehetnének részt a zarándokok.

Nemcsak Kézdiszentlélek, hanem Székelyföld egyik legfontosabb búcsús helyszíne minden év augusztusában a Perkő, amit ékszerként koronáz a Szent István-kápolna. Évente ezrek zarándokolnak ide, többnyire a Bivalyok útján közelítve meg a festői szépségű tetőt. Kézdiszentlélek elöljárója azt szeretné, ha a csíksomlyói vagy éppen a futásfalvi mintájára elkészülhetne a hegyre vezető, tizennégy stációs kálvária-út, de úgy, hogy ezt akár felsőháromszéki önkormányzatok, akár egyházközségek építenék meg, felvállalva egy-egy állomás kialakítását, ugyanis a község lehetőségeit meghaladja a teljes munkálat. Az elöljáró hamarosan egyeztetni fog a környék polgármestereivel ez ügyben, illetve a katolikus egyház képviselőivel is tárgyalásokba kezd, hiszen amint fogalmazott, a Perkő nemcsak Kézdiszentléleké, hanem az egész székelységé.

Cikk megtekintve összesen: 3092   |   Cikk megtekintve ma: 4
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 


  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet