Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
0
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Főoldal | Körképek | Kézdiszentléleki körkép | A község falvain a hangsúly

A község falvain a hangsúly

Felújítanak, csatornáznak, építenek
         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
image
Megújult kultúrotthona lesz Kővárnak
Hozzászólások száma (a cikk alján): 0

Az idén, mint arról Balogh Tibor polgármester már év eleji terveiben is beszámolt, rengeteg felújítást, faluszépítést végeznek. A kővári kultúrotthon javítása már javában folyik, a szárazpataki óvoda alapjait most ássák, és több községbeli útszakasz aszfaltozására is készülnek. A hagyományos faluünnep elmarad, de helyette egy másik ünnepségsorozattal készülnek a Perkőn.

Szépül a kultúra háza

A kővári kultúrotthon, a többi vidéki kultúrotthonhoz hasonlóan, eléggé elhasznált állapotban volt, ezért a polgármesteri hivatal és a helyi tanács úgy döntött, hogy önerőből, a szentlélekihez hasonló stílusban, teljesen felújítja.

A terem méretét úgy növelik, hogy az orvosi rendelőt máshová költöztetik, a színpadot pedig eredeti helyére teszik, a helyiséget néhány ablakkal még világosabbá varázsolják – magyarázta a helyszínen Baróthi Balázs alpolgármester. A munkások folyamatosan dolgoznak, az ünnepélyes átadás a falu búcsúján, Szent Lőrinc napján történik majd.

Több utcát korszerűsítenek

Több utat is korszerűsítenek idén: a Kiskászonba vezetőt 900 méteres szakaszon aszfaltozzák. Két fontos és eléggé forgalmas községi utat modernizálnak, az egyik a Szentléleket Kiskászonnal összekötő út a Perkő alatt, továbbá Szárazpatakon a főúttól a templomig tartó szakaszt is korszerűsíteni szeretnék, ezekre a pályázat be van nyújtva – tudtuk meg a polgármestertől.

Óvoda épül Szárazpatakon

A községhez tartozó Szárazpatakon a tanügyminisztérium finanszírozásának és egy jelentős összegű önrésznek köszönhetően új óvoda épül, amelyben, ha megfelelő ütemben haladnak a munkálatok, már november 1-jétől beköltözhetnek a gyerekek és a pedagógusok. Bár eddig is volt terem az óvodásoknak, ha ez az ingatlan felépül, egy sokkal megfelelőbb, összkomfortosabb épületben tanulhatnak majd a kicsik.

Cikk megtekintve összesen: 2892   |   Cikk megtekintve ma: 2
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 


  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet