Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
0
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Főoldal | Körképek | Kézdiszentléleki körkép | Nem okozhat több bajt az árvíz

Nem okozhat több bajt az árvíz

– interjú Balogh Tibor polgármesterrel –
         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
image
A polgármester szerint mindent megtesznek, hogy többé ilyen utcaképet ne lehessen látni a faluban
Hozzászólások száma (a cikk alján): 0
A cikkhez kapcsolodó képek:

A tavalyi esztendő a megszorítások éve volt, tele nehézségekkel, és fokozott figyelmet igényelt részünkről, nehogy elszalasszunk egyetlen lehetőséget is – összegezte a múlt év munkáját Balogh Tibor polgármester. A tervek egy része anyagi okok miatt nem valósulhatott meg, mondta, amit viszont véghezvittek, az remélhetőleg mindenkit elégedettséggel tölt el.

– Mi az, amivel elégedetlen?

– Az útjavítás terén nem haladtunk úgy, ahogy szerettem volna, a 2009-es megvalósításokhoz viszonyítva alig tudtunk 280 méter aszfaltréteget húzni a községháza melletti utcában. A kővári és kiskászoni utak javítását sem tudtuk folytatni, viszont a mezei utak és mellékutcák kavicsozásával jól haladtunk. A legnagyobb kihívást a szántóföldek újramérése jelentette. De tudok mondani pozitívumokat is: sikerült a szárazpataki és a kiskászoni iskolák nyílászáróit kicserélni, valamint részben a szentléleki iskoláét is, amelynek az év végén kaptunk pénzt tetőzet cseréjére, a helyi óvodához székely kaput állítottunk, kerítést szereltünk és parkolóhelyeket alakítottunk ki. Van három nyertes pályázatunk, az egyik az Apor István Általános Iskola szomszédságában tervezett, műgyeppel borított minifoci-pálya kialakítására, egy másik zöldövezetek, a harmadik pedig egy turisztikai információs iroda létesítésére vonatkozik.

– Nem érheti önöket az a vád, hogy nem karolták fel a helyi kulturális életet.

– Teljes egészében felújítottuk a Petőfi Sándor Művelődési Házat, megünnepeltük a Kemény Zsigmond Községi Könyvtár ötvenedik születésnapját, bemutattuk Kézdiszentlélek képes albumát és Szentlélekért elismerő címeket adományoztunk Szász Anna nyugalmazott egészségügyi szakembernek, Gergely Zoltán iskolaigazgatónak, valamint Bartók Imrének, aki a sportéletben jeleskedett. Lehetőségeink szerint támogattuk a Perkő Néptáncegyüttest, a helyi ifjúsági szervezetünket, a FIKSZet, az egyházat, a helyi futballcsapatot és az otthoni beteggondozást. Üzemel a falu weboldala, a www.kezdiszentlelek. ro, ahol az érdeklődők megtekinthetik a községet bemutató 40 perces filmet.

– Milyen terveket tűztek ki az idénre?

– Az első és legfontosabb lépés a Kászon-patakának szabályozása Szárazpatak és Kézdivásárhely között, épp amiatt, hogy a tavaly júliusban rengeteg problémát okoztak az áradások. A vízszint rohamosan megemelkedett, és sem a homokzsákok, sem az improvizált árvízvédelmi gát nem tudták megakadályozni az áradást. Ha rajtunk múlik, többé ilyen nem fordulhat elő. A falu lakói azonban ismét bebizonyították, hogy a bajban is összefognak, a segítségnyújtást ezúton is köszönöm. Továbbá fel szeretnénk újítani a kővári kultúrotthont, és egy focipályát alakítunk ki Kőváron, Szárazpatakon pedig új óvoda építését vettük tervbe. Kiskászonban az útjavítást tartom a legsürgősebbnek, ezt folytatjuk. Szentléleken felújítjuk az orvosi rendelőt, a tavasz beköszöntével elkészül a művelődési ház előtti park, valamint folytatjuk a zöldövezetek kialakítását a községben és a hozzá tartozó falvakban. Augusztus 19-én Szárazpatakon a falu első írásos említésének 700 éves évfordulóján ünnepséget rendezünk, ennek folytatásaként tartjuk az immár hagyománnyá vált perkői búcsút, 21-én szintén a Perkőn kulturális rendezvényekre várjuk az érdeklődőket. Idén a falunapok helyét ez az ünnepségsorozat veszi át.

Pál-V. Réka

Cikk megtekintve összesen: 4627   |   Cikk megtekintve ma: 2
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 


  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet