Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
5.00
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Főoldal | Körképek | Kézdiszentléleki körkép | Felavatták a legszebb vidéki művelődési házat

Felavatták a legszebb vidéki művelődési házat


         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
image
A Petőfi Sándorról elnevezett művelődési otthon a Kézdivásárhelyen élő Tódor Előd képzőművész, látvány- és formatervező munkája révén kapott új arculatot
Hozzászólások száma (a cikk alján): 0

Falufejlesztés, közösségépítés és folytonosság – ezzel a jelszóval adta át a falu közösségének Balogh Tibor polgármester szombaton a felújított Petőfi Sándor Művelődési Házat.

Egy művelődési ház újjávarázsolása mérföldkő lehet bármely közösség életében. Kézdiszentléleken is a faluünnep magvát képezte a színvonalas, elegáns avatóünnepség, amelyet koncertekkel tettek emelkedettebb hangulatúvá a szervezők. Ezt igazolta az a tény is, hogy szombaton délután 5 órára közel fél - ezer ember gyűlt össze az ízlésesen modernné varázsolt kultúrotthon egyébként 300 ülőhellyel rendelkező termébe.

Balogh Tibor, a község első embere köszöntötte az egybegyűlteket, beszédében abbéli reményét fejezve ki, hogy ez az épület mostantól még inkább a kultúra otthonává fog válni, a lakosság szellemi ápolását, szórakozását fogja szolgálni. Ezt követően a kézdivásárhelyi és kézdiszentléleki fiatalokból alakult Salus zenekar népdalfeldolgozásokat tartalmazó énekes, verses repertoárjával, közel egyórás előadásával szórakoztatta a nagyérdeműt.

Az avatóünnepség keretében ünnepelték a Kemény Zsigmond községi könyvtár 50. születésnapját, ez alkalomból Csüdör Katalin könyvtáros színpadra szólította az elmúlt öt évtizedben a könyvtárban és a könyvtárért tevékenykedőket: Fekete Máriát, Borcsa Ágnest, Tóth Lenkét, Kanabé Erzsébetet és Molnár Barnabást, akiknek a munkásságát egy-egy oklevéllel és virágcsokorral köszönték meg. Szonda Szabolcsnak, a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatójának jókívánságait, üzenetét Lokodi Anikó metodista tolmácsolta, illetve adta át az ajándékát.

Ezt követően hivatalosan is bemutatták Kézdiszentlélek képes albumát. A 96 oldalas, színes, keménykötéses kiadvány egy átfogó képes monográfia Kézdiszentlélek, illetve a hozzá tartozó három település – Kézdiszárazpatak, Kézdikővár és Kiskászon – látnivalóiról és mindennapi életéről. Az album Bartos Lóránt és Iochom István szerkesztésében látott napvilágot.

A falu vezetősége az idén sem feledkezett meg a Szentlélekért elismerő oklevelek kiosztásáról, amelynek érdekessége és izgalmassága a meglepetés erejében rejlett. A kitüntetettekről előbb csak egy kis jellemrajzot olvastak fel, majd csak a laudációk végén derült ki, hogy ki is az illető, akit méltatnak. Ezúttal Szász Anna nyugalmazott egészségügyi szakember, Gergely Zoltán iskolaigazgató és a kézdiszentléleki sportéletért sokat küzdő Bartók Imre kapta az elismerő oklevelet. A műsort egy igazi ínyencség, a megújult kultúrotthon szépségéhez méltó műsorszám zárta: Tóth Éva és Leblanc Győző művészpáros energikus, szívhez szóló előadásmódjával, csodás énekhangjával, illetve jól ismert dallamokkal lopta be magát a közönség szívébe. A községvezetés büszkén mondhatja el, hogy hatalmas lépéseket tett az elmúlt években az irányba, hogy anyagi és emberi erőforrásaikhoz mérten, egyre szebbé, otthonosabbá, szerethetőbbé tegyék falujukat.

Pál-V. Réka

Cikk megtekintve összesen: 4546   |   Cikk megtekintve ma: 1
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 


  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet