Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
0
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Főoldal | Körképek | Csernátoni körkép | Ne hívd ok nélkül a 112-őt!

Ne hívd ok nélkül a 112-őt!


         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
image
A sürgősségi hívószolgálat jó néven vette a meghívást. A küldöttség díjakkal ösztönözte a legügyesebb és legaktívabb diákokat
Hozzászólások száma (a cikk alján): 0

Nemrég érdekes, hasznos, tanulságos előadásban volt részük a csernátoni iskolásoknak a Kovászna megyei sürgősségi hívószolgálat küldöttségének köszönhetően.

Április 15-én, csütörtökön a sürgősségi hívószolgálat négytagú küldöttsége tartott előadást Olteanu Daniel vezetésével az alsócsernátoni Végh Antal Általános Iskola és a felsőcsernátoni Bod Péter Általános Iskola felső tagozatos diákjainak. A találkozót Bartók Ernő Attila iskolaigazgató és Turóczy Margit nevelési tanácsadó szervezte meg. Az egy-egy órás előadás közvetlen hangnemben, a gyermekek bevonásával zajlott.

– Fontos megemlíteni, hogy az ötlet akkor adódott, amikor a Székely Hírmondó március 9-i lapszámában megjelent a sürgősségi hívószolgálatot részletesen bemutató cikk, amelyben az ott dolgozók arra biztatták az iskolákat, hogy hívják őket bátran, mert szívesen tartanak tájékoztató jellegű előadásokat – számolt be lapunknak Turóczy Margit.

A találkozó megszervezése bonyolult folyamatnak bizonyult. Először a belügyminisztérium engedélyét kellett kérni, ahonnan vissza jel - eztek a Kovászna megyei sürgősségi hívószolgálathoz, akik majd értesítették az iskolát, hogy minden rendben, és megtartható az előadás.

A gyerekeket lenyűgözte a küldöttség vetítettképes bemutatója, amelyen többek között elhangzott az is, hogyan és milyen esetekben tárcsázható a segélyhívó, mivel jár, ha valaki játékból használja azt. Az előadás végén a tanulók a kérdéseikre is választ kaptak. A legügyesebb és legaktívabb diákoknak jelvényt és oklevelet osztott ki a küldöttség, ezzel is ösztönözve őket a helyes telefonhasználatra.

A nevelési tanácsadó fontosnak tartja, hogy az iskolák éljenek az ilyen lehetőségekkel, mert a gyermekek ebben a korban a legfogékonyabbak, és meg kell tanulniuk, hogyan viselkedjenek a különböző sürgősségi helyzetekben.

Cikk megtekintve összesen: 3084   |   Cikk megtekintve ma: 2
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 


  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet