Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
0
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Rövid hírek


         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
Hozzászólások száma (a cikk alján): 0

Biztonságban a munkagépek
Tavaly év végén Csernátonban elkezdték egy garázs építését is a községháza munkagépparkja, valamint a tűzoltóautó számára. Különösen az utóbbi esetében fontos, hogy biztonságos, fűtött helyen álljon, szükség esetén bármikor be lehessen vetni, időjárási körülményektől függetlenül. A garázst saját anyagi forrásokból húzták fel.

Szépültek az iskolák
A megyei tanácsnál csaptak le a tanügyi intézmények épületeinek rehabilitálását célzó támogatásra, ami főjavításokra adott lehetőséget 150 ezer lej értékben, ennek felét állta a megye. A községben négy iskola, öt óvoda van, kilenc ingatlant külön-külön karbantartani nem kis feladat. Az igazgatókkal, az intézmények vezetőtanácsával való egyeztetés alapján jelölték ki az elvégzendő javításokat: nyílászárók cseréje a tűzvédelmi előírások betartásával (kifele nyíló ajtók, tűzjelző berendezések üzembe helyezése stb.), meszelés, falburkolatok, padlózat cseréje, kerítések újbatétele, villámhárítók, aszerint, hogy melyik épületnél mi volt az égetőbb. Ezeket a munkálatokat még tavaly év végén sikerült átadni, a rááldozott összeg felét vissza is kapták a megyei tanácstól. „Nagy segítség ez, hiszen ösztönzi a fejlesztéseket, ugyanígy sikerült például játszótereket építeni, ahogyan a sportpályát is újrakerítették, és további munkálatokban is partner volt a megye” – hangsúlyozta az elöljáró.

Idén sincs megállás
Pályázati pénzből újulna meg – várják a visszajelzést – a község tulajdonában levő épület, ahonnan pár éve az 1–4. osztály felköltözött a központba, a Végh Antal Általános Iskolába, és jelenleg óvoda működik benne. B-kategóriás műemlékről, valamikori udvarházról van szó, a községnek már tapasztalata van műemlék épületek felújításában, több ilyen jellegű ingatlant sikerült megmenteni, rendbe tenni. Kisebb nehézséget okoz, hogy a kiírás kizárólag az épületre vonatkozik, a környezetére nem, így a kapu, a kerítés, az udvar stb. már nem része a támogatásnak.

Cikk megtekintve összesen: 1542   |   Cikk megtekintve ma: 1
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 


  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet