Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
0
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Főoldal | Körképek | Csernátoni körkép | Uniós pénzekre pályáznak

Uniós pénzekre pályáznak

Várják az árusokat a zöldségpiacra
         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
image
Megszépült a Végh Antal-iskola épülete. A nebulókon a sor, hogy bizonyítsanak
Hozzászólások száma (a cikk alján): 3

Ott jártunkkor Bölöni Dávid polgármester épp egy baleset után lábadozott, ám ennek ellenére készséggel számolt be az elmúlt időszak megvalósításairól, és a tervekről is beszélt.

– Balesete következtében ágyhoz kötve látja el polgármesteri teendőit. Működik ez így?

– Igaz, hogy korlátozva vagyok a mozgásban, de a telefonom nem szűnt meg csengeni. Még többet használom, mint eddig, hiszen a hivatalban nem áll meg az élet, mindig akad valami probléma, amit el kell igazítani. 

– Mivel telt a nyár?

– Amint már több esetben bebizonyítottuk, prioritásként kezeljük a régi épületek felújítását. Elsőként a Farkas-kúriában működő óvoda épületét újítanánk fel, a nyáron elkészítettük a tervet, hamarosan benyújtjuk a pályázatot is. Az idei tanévkezdés előtt a Végh Antal-iskola épületének belső felújítására fektettük a hangsúlyt. Az intézmény folyosóján az ajtókat és a faburkolatot kicseréltük, meszeltettünk, lecsempéztük a folyosókat, a bejárati ajtót lecseréltük, mozgássérülteknek való mellékhelyiséget készítettünk. Az alsó- és felsőcsernátoni óvodákon külső felújítást végeztünk, akárcsak a Bod Péter-iskolában, és kerítéseket javítottunk. Tervezzük az albisi, valamint alsó- és felsőcsernátoni óvodák riasztóberendezéssel való felszerelését, a felső iskolára villámhárítót szereltetünk. A munkálatokhoz szükséges 150 ezer lejt a megyei tanáccsal karöltve, fele-fele arányban biztosítottuk.

– Községszinten milyen infrastrukturális fejlesztésekről beszélhetünk?

– Dálnokkal karöltve készítjük az iratcsomót uniós pénzek lehívására, mivel összefogva nagyobb eséllyel pályázhatunk. Kedvező elbírálás esetén Albisban kiépíttetnénk a csatorna- és vízhálózatot, Csernátonban kiterjesztenénk a csatornarendszert az előző programból kimaradt falurészekre is, emellett folytatjuk az utcák rendezését. A rendőrség mögötti utcára és a Dulók utcájára új aszfaltot öntünk, és egy-egy kilométeren új védőréteget húzunk az Ikafalva és az Ikavár felé tartó utakra. Albisban befejeztük a közösségi házat, Ikafalván most építjük. Nagyon örülök az ANL-s tömbházak körüli, az óvoda melletti és a központi parkok rendezésének, mert ezek a munkálatok valahogy eddig mindig háttérbe szorultak.

– Továbbra sincs forgalom a főút mentén levő zöldségpiacon.

– A Leader-programnak köszönhetően megépítettünk egy hídmérleget, és abban reménykedünk, hogy távlatilag a községi piaccal kapcsolatos terveink javára szolgál. Eddig kétszer próbáltuk meggyőzni a lakosságot, hogy a főút mentén korszerűen kialakított területen pakolják ki az eladásra szánt terményeiket, de egyelőre meghiúsult ez az igyekezetünk. Akik a főút mentén laknak, továbbra is a kapu előtt árulnak, akiknek nincs ilyen lehetőségük, azok kiviszik az árut a falu Albis felőli végére, abban a reményben, hogy ott hamarabb megállnak az átutazók.

– Bírságolással is lehetne megoldást keresni, hiszen a forgalmas útszakaszon tilos a megállás.

– Azt szeretnénk elérni, hogy az emberek maguktól jöjjenek rá a piac nyújtotta előnyökre. Úgy vélem, ha civilizáltan lehetne parkolni, még több vásárlót idecsalogathatnánk. A piacot bérbe adnánk, abban bízva, hogy akárcsak a trágyatároló esetében, az emberek belátják, hogy az új kezdeményezések a javukat szolgálják. 

Cikk megtekintve összesen: 2050   |   Cikk megtekintve ma: 1
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 

03/12/2016
avatar
ez nagyon jo nap volt mert az nap 8 ast kaptam
Egyetértek! Nem értek egyet!
-1
04/12/2016
avatar
Ha a mondatot nagybetűvel kezdenéd, a pontot se felejtenéd le a végéről, talán még ékezetet is használnál, amit kell egybeírnál, a kötőjelt se sajnálnád kitenni, még tízesre is volna esélyed!
Egyetértek! Nem értek egyet!
0
04/12/2016
avatar
Egy mondatban 5 hiba. Hm. Magyar nyelvből bukás.
Egyetértek! Nem értek egyet!
0

  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet