Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
0
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Főoldal | Körképek | Csernátoni körkép | Hétvégén ünnepelt a község

Hétvégén ünnepelt a község

Megtalálták a legjobb pálinkát
         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
image
Idén a kisebbek között keresték a legszebbeket
Hozzászólások száma (a cikk alján): 1

Kedélyes és meghitt községnapokat zártak a hétvégén Csernátonban. Szombaton főként a jövő nemzedéket helyezték előtérbe, míg vasárnap a tradíciók szellemében krumplitokányfőző-versenyt tartottak, és megtalálták a legjobb helyi kisüsti tulajdonosát is. Így nem csoda, hogy a hangulat előbb-utóbb tetőfokára hágott, és senki nem keveredett étlen-szomjan haza a kétnapos mulatozásból.

A sportkedvelők indították mindkét ünnepnapot, akik nem voltak restek, és már reggel óta rúgták a bőrt mind a kispályán, mind a nagyon. Az ünnepélyes megnyitó a polgármesteri hivatal előtt felállított életfánál hangzott el, az előző falunap óta született polgárok köszöntésével és megáldásával együtt. A 35 apróság egy része személyesen tisztelte meg az eseményt, átvéve Bölöni Dávid polgármestertől az emléklapot és egy szál virágot.

Az újszülötteket virággal és emléklappal köszöntötték

Az elöljáró szerint fejet kell hajtani a gyereket vállaló szülők előtt, ehhez a gondolathoz kapcsolódtak Kovács Erika iskolaigazgatónő, Kedves Tibor plébános és Takács Lajos lelkipásztor megható szavai is. Takács Boglárka, Rákossy Tímea és Takács Réka alkalomhoz illő műsorral köszöntötte a jelenlevőket.

Énekelve és szépelegve

A falunap alatt egy másik esemény is zajlott, ekkor zárták ugyanis az immár 16. alkalommal megszervezett ökumenikus evangelizációs nappali gyerektábort. Az eseményt az IKE-csoport és az iskolák pedagógusai bonyolították le, Virág István és Ágota, valamint Lukács Irén irányításával. A résztvevő 80 gyerek az öt nap alatt megtanultakból szombaton a kultúrotthonban, míg vasárnap a szabadtéri színpad előtt mutatott be részleteket.

Jákó Csenge, a legkisebbek szépségkirálynője

A tavalyi, felnőtt lányoknak rendezett szépségverseny sikerén felbuzdulva az idén gyerekek számára írtak ki hasonló megmérettetést. Tizenegyen vették a bátorságot a benevezésre, megérdemlik, hogy név szerint megemlítsük őket. A legkisebbek közül Jákó Csenge, Lőrincz Ugron Zselyke, Csorba Kincső, Rádu Anikó, a nagyobbak közül Dobra Eliza, Balogh Kincső, Gajdó Klaudia, Derzsi Anna, Derzsi Brigitta, Pakó Júlia és Dulló Karola bűvölte el a közönséget és a zsűri tagjait egyaránt. Utóbbiak csak a móka kedvéért alakítottak ki sorrendet, hiszen mindnyájan rendkívül bájosnak bizonyultak.

Tokányfőző- és pálinkaverseny

A vasárnap főként a gasztronómiai élvezetek jegyében telt. Első alkalommal szerveztek pityókatokányfőző-versenyt, de ami még ennél is eredetibb ötletnek bizonyult: megkeresték a község legjobb pálinkáját, amelynek kiválasztása nem volt egyszerű feladat, hiszen negyvenféle jófajta nedű között kellett sorrendet felállítani. A főzőcsapatok remekeit a Bágyok Károly gasztroblogger vezette zsűri kóstolta végig, azzal a mindenkire érvényes megjegyzéssel, hogy bármelyikük főztjét saját nevük alatt is bátran felvállalnák.

Középen Csiszér Béla, a pálinkaverseny győztese

Dicséretben részesítették a helyi tanács, a községháza alkalmazottjai és a dalkör tagjaiból alakult csapatokat, továbbá a Felcserek névre hallgató baráti társaságot és a Pántlika tánccsoportot. Harmadik díjra a Hanna panzió főztje érdemesült, második lett a Screw Bolt, míg a győztesnek járó díjat a Kukta professzorok nevű, pedagógusokból alakult csapat nyerte.

A főzőversenyen igen magasra tették a lécet

A pálinkamustrát a falu szülöttje, a Potio Nobilis márkanevet felfuttató Dezső Tibor vezette Bágyok Károly és Kovács-Rákossy Lóránt segítségével. Vizsuly Balázs, Kovács László, Orosz Károly, Kocsis László, Gyergyai Aladár István, Kovács Ödön, Máthé Gergely és Bíró Gyula pálinkája elismerésre méltóan vizsgázott, míg Orosz László mind körte-, mind a barackpálinkájával 3. díjat szerzett. Bölöni Dávid „Magyar Autonóm Tartománybeli Pálinkája” ezüstérmet ért (még az 1950-es években főzték szülei), a legjobb pálinkához való szilva pedig – úgy tűnik – Albisban terem, Csiszér Béla portáján.

A Báránykák evangelizációs tábor résztvevői is bemutatták produkciójukat

Mindkét nap színpadi produkciók színesítették a programot. Helybéliként a Végh Antal-iskola diákjai, az ikafalvi zenekar és az albisi gyerekek tánccsoportja, valamint a Cser Cser Együttes és a korához képest kimagasló zenei tudásról tanúságot tevő Kocsis Gáspár szórakoztatta a közönséget. 

Az ikafalvi zenekar belopta magát a nézők szívébe

Cikk megtekintve összesen: 2647   |   Cikk megtekintve ma: 2
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 

03/12/2016
avatar
nagyon jok
Egyetértek! Nem értek egyet!
0

  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet