Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
0
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Jancsó Katalin
Szerző


Főoldal | Körképek | Csernátoni körkép | Klára asszony ordás-habos süteménye

Klára asszony ordás-habos süteménye


         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
image
Hozzászólások száma (a cikk alján): 2

Amikor a falu turkálójában összegyűlt asszonyoktól érdeklődtem, hogy kit gondolnak alkalmasnak arra, hogy recepteket kérjünk tőle, egyhangúan Fülöp Klárát nevezték meg, aki elismert szaktekintélynek számít a faluban, és élvezettel tud beszélni a kulináris mesterfogásokról. Gyűjteményéből elsőként egy egyszerű, de jól bevált receptet hoztunk az olvasóinknak.

– Mit gondol, miért önt ajánlották, mint szakácsmesterségben járatos aszszonyt?

– Ismerik a faluban, hogy főszakácsnőként dolgoztam Kézdivásárhelyen. A hetvenes években 350 gyerek számára főztem a napköziben. Amíg nem volt gond az egészségemmel, esküvőket is elvállaltam. Húsz éve fémbillentyűvel működik a szívem, de azért, ha a kezem alá dolgoznak, ma is szívesen segítek bárkinek, mert nekem a főzés mindig élmény, és nagy tömegnek főzni, érteni kell hozzá. Heten voltunk testvérek, csütörtökön ettünk csak húst, a vasárnapi kötelező húslevesen kívül. Megtanultam a semmiből is főzni, és kívülről fújom a recepteket. Egy finom süteményt ajánlok figyelmükbe: az ordás- habost.

Fél kg ordát 15 evőkanál cukorral, 4 tojás sárgájával és 1 zacskó vaníliás cukorral habosra kikavarunk. A tésztáját 2 egész tojásból, 15 kanál cukorból, 1 tasak sütőporból, 12 evőkanál olajból, 12 evőkanál tejből, 12 evőkanál lisztből és 2 evőkanál kakaóporból állítjuk össze. A kizsírozott tepsibe alul kerül a kikavart tészta, arra öntjük az ordás masszát, majd a tetejére kerül a 4 tojásfehérből és 15 dkg cukorból felvert hab. Végül lassú lángon megsütjük. Egészségükre váljék!

Cikk megtekintve összesen: 4838   |   Cikk megtekintve ma: 1
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 

csak valaki más 24/03/2012
avatar
nincs aki kommentet ír??! nem csodálom!
Egyetértek! Nem értek egyet!
0
paizs istvan 25/03/2012
avatar
Azon kivül,hogy nagyon fínom lehet milyen kommentet lehetne írni,kedves CSAK VALAKI MÁS. Csaknem az aszszony bakira gondoltál?
Egyetértek! Nem értek egyet!
-1

  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet