Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
0
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Főoldal | Körképek | Csernátoni körkép | Testvértelepülések találkoztak

Testvértelepülések találkoztak

Egymás értékei erősítik a kapcsolatokat
         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
image
A testvértelepülések elöljárói. Balról jobbra, Horváth Tibor, Kun László, Bölöni Dávid, Hárs József, Ádovics István és Berze Tibor
Hozzászólások száma (a cikk alján): 1

Hat határon túli küldöttség részvételével tartották a testvértelepülések találkozóját hétvégén Csernátonban. A házigazdák és meghívottjaik a kirándulás, szórakozás mellett a kapcsolataikban rejlő lehetőségeket is kielemezték, gyümölcsözőnek értékelve a kezdeményezést. A kétnapos, faluünnepnek is megfelelő rendezvényen újdonságnak számított a szépségverseny és a szekértoló vetélkedő. Az alábbiakban a testvértelepülések képviselőinek vasárnapi kerekasztal-megbeszéléséből idézünk.

A szervezők a kultúra és sport mellett rendhagyó kezdeményezéseknek is teret biztosítottak, gyerekfoglalkozásokat és könyvvásárt is tartottak a Szalay Könyvkiadó jóvoltából.

Az Európa a polgárokért című kerekasztal-megbeszélésen Berze Tibor, a vajdasági Törökfalu polgármestere örömmel nyugtázta, hogy a két község nyolcéves kapcsolata folyamatosan fejlődik. Horváth Tibor, Sármellék vezetője ez évben már negyedszer fordult meg Csernátonban, a községek pedig 25 éve ápolják a testvér-települési kapcsolatot. Mint mondta, a találkozó arra is jó volt, hogy megismerjék a többi testvértelepülés képviselőit.

A szekértoló versenyre 8 csapat jelentkezett, a Pántlika ifjú táncosai vitték el a babért. A fényképen a bólyiak erőfeszítését örökítettük meg

Ádovics István, Szentgyörgyvár polgármestere ez idáig mintegy tíz csernátoni látogatást tud maga mögött. Kun László kaszaperi alpolgármester 12 éve látogatott Háromszékre először, akkor tankönyveket hozott, s azóta vallja: az anyaországból ide járnak magyarságot tanulni. Hárs József, Bóly első embere már a 90-es évek elejétől „hazajár” Csernátonba, időközben a háromszékiek többi testvértelepüléseivel is felvette a kapcsolatot.

A rendezvénysorozaton jelen volt a község apraja-nagyja

Ezúttal nemcsak a civil szervezek képviselőit hozta magával, hanem a hivatal új alkalmazottait is. A Németh Ágnes kulturális referens vezette bogyiszlói küldöttség tagjai kifejtették, ezentúl gyakrabban látogatnának vidékünkre.

A falu hivatalos szépségei, balról jobbra: Bajka Zsuzsánna – udvarhölgy, Orosz Boglárka, Bölöni Cecília – udvarhölgy, Biró Melinda, Fűzi Annamária – szépségkirálynő, Nițui Ágnes, Máthé Anita, Máthé Renáta és Bekk Emőke

A házigazdák nevében Bölöni Dávid polgármester elmondta, tervezik, hogy a találkozót egy év múlva is megszervezik. Örömmel nyugtázta, a kezdeti időszakhoz viszonyítva sokat fejlődtek a települések közötti kapcsolatok, mind a lakosság, mind az intézmények szintjén. 

Cikk megtekintve összesen: 1866   |   Cikk megtekintve ma: 1
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 

16/09/2014
avatar
gratulalunk a szervezoknek,nagyon szep falusias unnepet sikerult osszehozni ,rengeteg mulatos zenevel emeltek a szinvonalat a bemondok mar mar megutottek a konferanszie szintet , foleg az onjelolt tanctanar vitte a primet. egyszoval fergeteges volt a buli mint egyebkent a falu elete.
Egyetértek! Nem értek egyet!
-1

  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet