Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
0
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Főoldal | Körképek | Csernátoni körkép | Ráállni a turisztikára

Ráállni a turisztikára


         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
image
Hozzászólások száma (a cikk alján): 2

Elmúlt a nyár, és a kinti munkálatok java része befejeződött. A falunap gerincét képező néptánctalálkozó is lezajlott, a több nemzedéket is magában foglaló együttes ismét méltán learatta a babérokat. Az esemény alatt arra gondoltak, hogy az egykori Ikavár-tánctalálkozót fel kellene újítani, nyilatkozta Bölöni Dávid polgármester, és hangsúlyozta, hogy nemcsak az együttes munkáját szeretnék ezáltal elismerni, hanem a vár és környékén végzett munkálatok minősége is megérdemli, hogy a nagyvilág elé tárják az eddigi eredményeket.

A Csókás-feredő környékének rendezése után az Ikavár délkeleti tornyát állították vissza, saját költségvetésből. Miután a kőmunkát az idén befejezték, a tornyot egyelőre ideiglenes befödéssel óvják a tél viszontagságaitól. Jövő nyárra tervezik a végleges tetőzet felszerelését, amely 10 méter magas, 9 m átmérőjű, 27 m kerületű, zsindelyes faszerkezet lesz. Amióta az ősök felépítették a várat, ez a mostani munka az első szakszerű restaurálás.

Az elöljáró elmondta, reményeik szerint folytatni fogják a munkát, ha sikerül pénzt szerezni a 60 méter hosszú várudvar falának konzerválására, de addig is jobb, ha az a földben marad, mert így legalább védve van. Gondolnak a turistákra is, ezért egy 1 m2-es táblán lesz látható a vár rekonstruált képe és a története.

Ha már a turizmusról beszélünk, meg kell említeni a hamarosan befejezendő turisztikai információs központot is. Ennek nemcsak tájékoztató és kapcsolattartást elősegítő szerepe jelentős: a pályázati pénzből finanszírozott befektetéssel egy régi épületet is sikerült rehabilitálni, és korszerű funkcióval ellátni.

Már csak az marad hátra, hogy az itt kifejtett munka a község javát szolgálja, hiszen Csernáton a felsőháromszéki települések közül így is az egyik leglátogatottabb idegenforgalmi célpont.

Cikk megtekintve összesen: 1193   |   Cikk megtekintve ma: 2
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 

turista1 03/12/2013
avatar
Remelem az Ika varhoz ut is lesz, csak nem szekeren szervezik meg a kiruccanast?
Egyetértek! Nem értek egyet!
0
03/12/2013
avatar
Igen, kedves 1-es sz. turista, szó van arról, hogy Csernáton központjából - EU-s finanszírozással, hogyan is másképp - nemhogy utat, hanem kétvágányú metróvonalat fognak kiépíteni az Ika váráig. Egyedül csak az ön kedvéért.
Egyetértek! Nem értek egyet!
2

  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet