Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
0
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Főoldal | Körképek | Csernátoni körkép | Nemzetközi projektekbe is bekapcsolódtak

Nemzetközi projektekbe is bekapcsolódtak

Mágori István az IKA Ifjúsági Egyesületről
         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
image
Mágori István: nagyot fejlődött 2005 óta az egyesület
Hozzászólások száma (a cikk alján): 0

A csernátoni IKA Ifjúsági Egyesület aktívan kiveszi részét a falu kulturális és közéletéből. Jelenleg egy nemzetközi projektet bonyolítanak le a romák és bevándorlók integrálásához kapcsolódva. Erről és más tevékenységekről beszélgettünk Mágori István egyesületi elnökkel.

– Hét alapító taggal indultunk 2005-ben, majd 19 személyre gyarapodtunk. Eleinte főként a tótvázsonyi barátainkkal együttműködve bonyolítottunk le több programot, elsősorban gyermek- és ifjúsági táborok, kirándulások képezik eddigi munkánkat. Egy új elképzelés szerint a Pántlikácska Táncegyüttes is az egyesület keretében folytatná tevékenységét, és ezáltal új tagokat, friss lendületet nyerünk – kezdett a beszélgetésbe Mágori.

Egy új projektbe is belefogtak, a felnőtteknek szóló, Sikerre ítélve (Face to success) elnevezésűbe, amely az Európai Unió Az egész életen át tartó tanulás programjának részét képezi. 2012-ben indult, 2014-ig tart német, angol, bolgár, román, olasz és magyar szervezetek együttműködésében. A társadalmi beilleszkedéssel és kisebbségekkel foglalkozó programban a két év alatt mind a hat partnerországban egy-egy találkozót szerveznek, és helyi tevékenységeket is lebonyolítanak.

– A legutóbbi nemzetközi találkozón, június 24-29. között egyesületünket 3 személy képviselte Bulgáriában. A találkozóról szóló beszámolót és a projektet július 22-én mutattuk be a faluban, amelyen a résztvevők a bulgáriai tapasztalatokat osztották meg, a munkakeresésről és az itthoni beilleszkedés lehetőségeiről, a kivándorlás okairól beszélgettünk – részletezte az elnök. – Elsősorban azokat a roma nemzetiségű személyeket vontuk be a projektbe, akikkel már korábban is együtt dolgoztunk, illetve olyan személyeket, akik munkájuk során foglalkoznak romákkal.

Nemrég zárták a Báránykák Evangelizációs Gyermek- és Ifjúsági Tábort (részletek a 14. oldalon), augusztus 25-én a csernátoni néptánc-találkozó főszervezőiként tevékenykednek, majd bekapcsolódnak a szeptember 2–8. között megvalósuló Család és Egészség Hetének lebonyolításába. 

Cikk megtekintve összesen: 2395   |   Cikk megtekintve ma: 1
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 


  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet