Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
0
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Főoldal | Körképek | Csernátoni körkép | Napközis csoportot indítanak

Napközis csoportot indítanak

Az iskola bejegyzi a Pedellus Egyesületet, hogy pályázhassanak
         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
image
A tanítónők és az igazgatónő úgy vélik, minden elemista megérdemli az év végi jutalomkönyvet
Hozzászólások száma (a cikk alján): 0

A csernátoni Végh Antal Általános Iskola élén igazgatócsere történt decemberben. Egy ilyen változással általában új korszak kezdődik minden intézményben, így feltehetően a 458 csernátoni tanuló életében is. A már zajló programokról és a jövőbeli tervekről faggattuk az iskola vezetőjét, Kocsis Annamáriát, aki két év tanügy-minisztériumi munka után családi okok miatt tért haza Csernátonba.

– Mennyire változott meg az élete iskolaigazgatóként azok után, hogy az elmúlt években főként a pedagógiai munka elméleti részével foglalkozott?

–  Eddig városon tanítottam, és most látom, milyen nagy különbség van egy városi és egy falusi iskola közt. Gondolok itt azokra a különbségekre, melyek a tanulók szerénységéből, alázatosságából, tiszteletéből adódnak. Nyugodtabb lett az életem, nem kell ingáznom, ugyanakkor az újabb kihívás is tevékeny életformát biztosít. A döntéshozatal a legnehezebb feladat, de szerencsémre nagyon jó csapatban dolgozom, tele vagyunk tervekkel. Alapvető reformokra nincs szükség, mivel kitűnő pedagógusok tanítanak ebben az iskolában.

– Ebben a helyzetben miről szólnak a tervek?

– Elsősorban az iskola belső esztétikai arculatát kell megváltoztatnunk. Ehhez nagyon sok pénz szükséges, hiszen hét épület tartozik hozzánk, és a főépületben ablakokat és ajtókat kell cserélnünk. Ezért hamarosan bejegyezzük a Pedellus Egyesületet, hogy ezen keresztül anyagi alapokra pályázhassunk. Az udvar csinosítását már a tavasszal megkezdtük, bevonva a tanulókat is, hogy sikerélményük legyen, és (magukénak érezve a teret) jobban ügyeljenek a saját munkájuk gyümölcsére. Sok segítséget kapunk a szülőktől is, akik megértették, mennyire fontos egy jól működő iskola, és mennyivel könnyebb, ha a gyerekeknek nem kell ingázniuk, mert itt is elsajátíthatják azt a tudást, amit városon. Tudni kell, városon gyakran túlzsúfoltak az osztályok, ezért kevesebb idő jut a pedagógus részéről a személyes odafigyelésre.

– Kiket emelne ki a támogatók közül? 

– Az önkormányzat mellett több magánszemélyt, majdnem minden kollégát, akik lehetőségükhöz mérten segítik munkánkat. Minden apró segítség előbbre visz, például az összefogásnak köszönhetően tudjuk biztosítani az ősszel induló napközis csoport működtetését is, hogy a dolgozó szülőknek ne kelljen többé városi óvodába vinniük gyereküket. Konkrétan megemlítem Lauer Edit, az Amerikai Magyarok Világszövetsége elnökének nevét, az ő adományából sikerült a könyvtárunkat új könyvekkel gazdagítani, és az egyesületünk létrehozásának költségeit is fedezi. 

Cikk megtekintve összesen: 2742   |   Cikk megtekintve ma: 2
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 


  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet