Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
0
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Rövid hírek


         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
Hozzászólások száma (a cikk alján): 0

Harminchat újszülött
Az elmúlt évben a községben 50 haláleset történt, miközben 36 gyerek született, és 16 pár kötött házasságot. A téli időszakra 220 családnak hagyták jóvá a fűtéstámogatást, ez 107-tel kevesebb az elmúlt évhez viszonyítva. A szociális támogatásra szoruló családok száma is visszaesett 23-ról 16-ra. A családi támogatást 97 családnak hagyták jóvá.

Készülnek a könyvtárosok báljára
A községháza kulturális felelőse, Ágoston József az elmúlt esztendő második felében lezajlott eseményeket elevenítette fel, és a közeljövőben megrendezendő programokra is kitért. A havonta megszervezett táncházon kívül a fürdőépítő-kalákát, illetve a köréje szervezett kulturális rendezvényeket emelte ki: két író-olvasó találkozót is tartottak ekkor, amelyeken az önkéntesek és az érdeklődők Fekete Vincével, Sántha Attilával, Szonda Szabolccsal és Kisgyörgy Zoltánnal beszélgethettek. A tánccsoport 40 éves jubileumi ünnepségéről is írtunk már a lapunkban, de Ágoston József ragaszkodott ahhoz, hogy a Székely Hírmondó hasábjain keresztül még egyszer köszönetét tolmácsolja a résztvevőknek, a táncosoknak, zenészeknek, Réti Zoltán népművésznek, aki a kultúra emlékoszlopát faragta, a Székely Közbirtokosság elnökének, Máthé Zoltánnak a faanyagért, László Károly keramikusnak az emlékérmék elkészítéséért és a sok támogatónak, akiket helyszűke miatt egyenként nem tudunk felsorolni. Az év végi események közül kiemelte a községi kórus karácsonyi fellépését a sepsiszentgyörgyi Zathureczky Berta és a szentléleki idősek otthonában. Ágoston hangsúlyozta, mivel a kultúrára egyre nehezebb pénzforrásokat lehívni, már idén elkezdik a készülődést a jellegzetesen csernátoni szokás, a lovas farsang 35. évfordulójának megünneplésére 2014-ben. Idén elindítják a hamarosan megalakuló kulturális egyesületet is, hogy ezen keresztül pályázhassanak és a különböző kulturális tevékenységeket összehangolhassák. Február 8-án a községben tartják a megye könyvtárosainak első bálját, az eseményre a házigazdák népművészeti kiállítással, faluismertetővel, néptánccal és kórusművekkel kedveskednek a vendégeknek.

Cikk megtekintve összesen: 2451   |   Cikk megtekintve ma: 2
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 


  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet