Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
0
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Rövid hírek


         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
Hozzászólások száma (a cikk alján): 0

Turisztikai irodát indítanak
Az önkormányzat egy másik sikeres projektje, a 313-as a támogatási szakaszba érkezett. A megnyert összegből a polgármesteri hivatalnak is helyet adó Damokos-kúria szomszédságában turisztikai irodát alakítanak ki. A közbeszerzési eljárást még idén elindítják, s remélhetőleg még ebben az évben megtörténhet a szalagvágás a létesítménynél. A pályázat értéke 100 ezer lej, ebből a pénzből futja – az épület felújítása mellett – egy, a falu határánál elhelyezendő elektronikus hirdetőtáblára is. A községnek hatalmas a turisztikai potenciálja, hiszen a falumúzeum mellett a várrom, a működő vízimalom és a még meglévő kúriák is turistacsalogató erővel bírnak, mindezt egy irodán keresztül jobban lehet kamatoztatni.

Trágyatároló épül
Szintén egy másik, a környezetre nézve nagyon fontos, pozitívan elbírált pályázata Csernátonnak egy nagyméretű trágyatároló kialakítása, mely a falutól távol kap helyet, s az uniós pénzalapokból finanszírozzák hét erőgép beszerzését is. Ez trágyaszórók, szállítógépek vásárlását jelenti, lehetőség nyílik a trágya elszállítása is, a lakott résztől 1,5 kilométerre levő telepre. Bölöni Dávid polgármester szerint idén nemcsak a tervezés, hanem a kivitelezés is megtörténik.

Magasodik az Ikavár
A Kulturális Minisztérium ügykezelésébe került a csernátoni Csonkatorony, Ika vezér híres vára. A restaurálási munkálatokat egy kolozsvári cég veszi át, az eddigi ígéretek szerint az egész várromot konzerválni fogják. Az állagmegőrzés már tavaly elkezdődött, és többnyire helyi forrásból finanszírozták, ennek köszönhetően az öregtorony visszanyert régi formájából, ugyanakkor feltárták, illetve újjáépítették az előtte levő várfal nagy részét is.

Cikk megtekintve összesen: 2749   |   Cikk megtekintve ma: 2
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 


  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet