Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
5.00
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Főoldal | Körképek | Csernátoni körkép | Kántora lett Ikafalvának

Kántora lett Ikafalvának


         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
image
Bardócz Csaba református lelkész szerint Ikafalva lakói összetartóak
Hozzászólások száma (a cikk alján): 0

A kívülállók úgy tartják, hogy Ikafalva eldugott kis település, ahová az ember csak akkor téved, ha valami ügyes-bajos dolga akad. Ikafalvi lakosként a falu fiatal tiszteletese, Bardócz Csaba ezt nem így látja, ő egy összetartó, egymást tisztelő, segítő közösséget ismert meg az itt élőkben.

„Minél távolabb esik egy falu a fő ütőértől, annál összetartóbbak a lakói, ez talán betudható annak is, hogy kevés a lehetőség mind munka, mind utazás terén, így egymásra vannak utalva az emberek” – véli a tiszteletes. A 180 lelket számláló közösség szépen fejlődik, a templomot is közmunkával szépítették meg. A gyülekezetnek sokáig nem volt kántora, mára ez a gond is megoldódott. „November 21-én szerveztünk egy billentyűs, hangszeres képzést, amelyen szép számú érdeklődő, főként gyerek vett részt, a tanfolyamot Raff Róbert missziós lelkész vezette, januárban folytatódik. Itt barátkozott meg az egyházi zenével az eddig mulatós- és könnyűzenét játszó Dezső Zoltán, aki most már közel egy hónapja tölti be a gyülekezet kántori tisztét” – mesélte a lelkész. Karácsony táján egy dalcsoport is alakult, amely az ünnepeken már fel is lépett, vezetője Nagyoláh Attila óvó bácsi.

Pál-Varga Réka

Cikk megtekintve összesen: 4456   |   Cikk megtekintve ma: 1
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 


  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet