Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
5.00
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Főoldal | Körképek | Csernátoni körkép | „Halottat is támasztottam fel”

„Halottat is támasztottam fel”

– interjú Rákosi Elemérrel, a csernátoni csodadoktorral –
         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
image
Rákosi Elemér: „Jött egy ügyvédnő kezelésre, valami cifra bugyit viselt, tangának vagy minek nevezik, nem akarta lehúzni, hát én levágtam róla”
Hozzászólások száma (a cikk alján): 3
A cikkhez kapcsolodó képek:

Betegei az ország minden szegletéből elzarándokolnak hozzá, a falubeliek csodadoktornak tartják a csernátoni születésű Rákosi Elemért, akit különös adottsággal áldott meg a sors. A 82 éves, jó egészségnek örvendő öregúr azt állítja, azért jött a világra, hogy gyógyítson.

– Csontkovács, csodadoktor – micsoda ön valójában?

– Nem minősíteném magam, de doktor semmiképpen nem vagyok. Öt osztályom és szakiskolai végzettségem van, ellenben a gyógyításra való érzék velem született. Nem készültem rá, belső késztetésből jött, és a munkahelyeimen is gyógyítottam. Rákosi nagyapám tett helyre kificamodott végtagokat, bioenergiával azonban nem rendelkezett, ezt csak nekem is mesélték, én nem ismertem őt. Péli nagymamámtól viszont megtanultam 200 féle gyógynövényt, ő mindig vitt magával az erdőre. Ezeket ma is alkalmazom, tudom melyik mire jó. A mai fiatalok nem ismerik a gyógynövényeket, pedig hatásukban messze fölülmúlják a sok pasztillát.

– Szerencsés ember hírében áll a faluban. Miért?

– Hathónapos koromban elloptak a bölcsőből, éppen Elemér napján – így lettem Elemér–, édesanyám megtalált, és valaki azt jósolta neki, ez a gyermek bárhová kerüljön az életben, szerencsés lesz. Voltak az éle tem során nehézségek, de mindig túljutottam a mélypontokon. Tizennégy éves koromban árván maradtam, majd elkerültem az orosz fogságba, ahol tizenhat évet töltöttem (az interjúalannyal nem szállunk vitába, de tudomásunk szerint az orosz hadifogságból minden fogoly legkésőbb ’55-ben hazatért – a szerk. megj.), és amikor nem bírtam tovább a lágerben, elszöktem. Három hetet jöttem hazafelé. Étlen-szomjan kóboroltam, mindent megettem, ami az utamba került, a répát a körmömmel kapartam ki, és nyersen ettem meg. De túléltem, és itt vagyok, mert az Isten erőt adott, hogy az ő adománya által gyógyíthassam az embereket.

– Emlékszik kiemelkedő gyógyítási esetekre munkássága során?

– Egy alkalommal Törcsvárról hoztak egy embert. Amikor megérkeztek, már alig lélegzett, készült kiszállni belőle a lélek. Mondtam, fektessék ide fel, s hagyjanak magunkra. A bioenergia segítségével visszahoztam az életbe. De volt már dolgom bokaficamos csecsemővel is, 30 perces masszázs után tettem helyre a lábacskáját. Hetek múlva beszéltem a családdal, elmondták, hogy teljesen meggyógyult a kicsi. Gyógyítottam ki trichinellózissal fertőzött embert pusztán gyógynövényteával, mentettem meg amputálásra ítélt végtagokat. Ötvenéves koromig nem kezeltem nőket, mert nálam le kell vetkőzni, az pedig elég kellemetlen egyeseknek. Jött egyszer egy ügyvédnő kezelésre, valami cifra bugyit viselt, tangának vagy minek nevezik, nem akarta lehúzni, hát én levágtam róla, és megszidtam, ha ilyen helyre jön, miért nem húz rendes bugyit. Orvosok is jártak nálam. Olyanok, akik mindent megadtak volna, ha megtanítom őket arra, amit én tudok. De ezt nem lehet. Az ember, amíg él, addig kell tanuljon. Amit tanult, azt tovább kell adnia. De van, amit nem lehet, én ezt képtelen vagyok átadni sem pénzért, sem ingyen, ha meghalok, magammal viszem ezt a tudást. A nagymamám továbbadta a szívbetegség gyógyításának titkát, és másnap meghalt. Ez nem játék, Isten megbüntet érte! Amíg egészségem engedi, gyógyítok, mert ez az én küldetésem a földön.

Cikk megtekintve összesen: 6394   |   Cikk megtekintve ma: 2
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 

11/12/2015
avatar
Kedves Elemer bacsi, a jo Isten adjon jo egeszseget hogy tovabra is tudjon gyogyitani. Mar 48 esztendeje eltölt annak amikor nekem azt mondta a kärtyäbol " te fiam tegedet messze fog vinni a sors". Több mint 30 eve elkerültem idegenben, de meg mostan is ugy gondolok visza mintha e percben törtent vola. Amit itten olvastam az csak egy kis jelenet annak a soknak amit embertärsaiert tett.Teljes szivemböl kivänom a legjobbak. Peli simon
Egyetértek! Nem értek egyet!
0
14/12/2016
avatar
Tudja valaki él még Elemér bácsi esetleg elérhetőség?
Millió köszönet érte!
Egyetértek! Nem értek egyet!
0
14/12/2016
avatar
Ide jutott az egeszsegugy h az ilyen tapogato bacsiknak is jut kliens! Biztos olcsobb mind a Covamed ahoza 1 szer jartam: kuldopapiromat nem fogadtak el hanem 100 lejt kertek vizsgalatra de mivel lattak bealltam a tancba meg kezelesre +100 lejt gomboltak le! Megjegyeznem h havonta legalabb 250 lej korul fizetek egeszsegbiztositast!!!
Egyetértek! Nem értek egyet!
3

  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet