Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
0
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Főoldal | ERRŐL TUDOTT? | Megjelent a 2017-es Székely Kalendárium!

Megjelent a 2017-es Székely Kalendárium!


         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
Hozzászólások száma (a cikk alján): 1

Székelyföld eddigi legteljesebb rendezvény-naptárát találják a 2017-es Székely Kalendáriumban, szinte minden hétvégére esik valamilyen fesztivál vagy más vendégváró esemény, emellett minden hónapismertetőnél egy-egy természetvédelmi terület leírását is megtalálják, ahová úgyszintén érdemes ellátogatni. Aki pedig inkább a kertben, gyümölcsösben munkálkodna, ahhoz hasznos tanácsokkal szolgál ez a könyv.

Ha már 2017 Szent László-év, akkor a székelyek védőszentjéről is olvashatnak. Szó esik az ősi tudás őrzőiről, a Teleki-kripta mentéséről, román pénzérmék magyaros arcairól, Erdély 1916-os megszállásáról, az ortodox pópa szerepéről a gyimesiek hiedelemvilágában. Felidézhetjük a szocialista fesztiválok hangulatát, a régebbi romániai földrengések szomorú következményeit; kiderül, milyen fejlődési lehetőségek kínálkoznak Székelyföld számára, például a szövetkezés  vagy éppenséggel a gyógynövénygyűjtés terén.

Riport jeles gasztronómiai műhelyről, kőfaragó mesterről, tutulókról és fakanálkészítőkről, az utolsó székely magtermesztőről, Ázsiában motorozó kalandorokról; mesélő képek B. Fülöp Erzsébetről, megannyi jó tanács zarándokoknak, maratoni futóknak, konyhatündéreknek, kolbásztöltőknek. Bepillantást nyerünk a legszebb konyhakertbe, a kurd gasztronómiába, a gyergyóikumok világába, megtudjuk, melyek Gizi néni legszékelyebb ételei. Az orbaszéki borvizek, a korondi só, a mikházai kápolna úgyszintén megannyi érdekes témát kínál, mint ahogy a Bölöni Lászlóval vagy a Schmitt Pállal készített interjúk is lebilincselik az olvasót.

A várható csillagászati események mellett időjárás-előrejelzés és az egész évre szóló horoszkóp sem hiányzik a 2017-es Székely Kalendáriumból, amely most is számos ételreceptet, góbéságot, rejtvényt tartalmaz.

A 272 oldalas, teljesen színes, igényes kivitelezésű kiadvány mindössze 13 lejbe kerül, kiváló ajándék nem csak karácsonyra! Megtalálható a székelyföldi lapárusoknál, könyvesboltokban, megrendelhető online is a www.kalendarium.ro honlapon.

Cikk megtekintve összesen: 7583   |   Cikk megtekintve ma: 20
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 

23/11/2016
avatar
Nagyszerű kalendárium! Évről-évre egyre magasabb a színvonala.Gratulálok a szerkesztőknek!
Egyetértek! Nem értek egyet!
4

  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet