Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

2-3 hónap múlva kezdődhet az iskolák és diákok okostáblákkal és táblagépekkel történő felszerelése

2-3 hónap múlva kezdődhet az iskolák és diákok okostáblákkal és táblagépekkel történő felszerelése Románia

Legalább 2-3 hónapba fog telni, míg kezdetét veheti annak a projektnek a gyakorlatba ültetése, amelynek keretében az iskolákat okostáblákkal és a tanulókat táblagépekkel szerelik fel – jelentette ki kedden Ecaterina Andronescu oktatási miniszter.

Andronescu kifejtette, a projekt anyagi támogatásáért az Európai Bizottság jóváhagyására lesz szükség, ezért időbe telik, amíg a gyakorlatba ültetésére kerül a sor. „Információink szerint legalább két-három hónapról van szó” – mondta a tanügyminiszter.

Azt is elmondta, hogy 400 millió euró támogatást kért az ország összes iskolájának okostáblákkal és táblagépekkel történő felszerelésére. Becslései szerint ebből 90.000 osztályterembe tudna okostáblát venni, és 1,5 – 1,7 millió tanulót tudna táblagéppel ellátni a minisztérium.

Hirdetés
Hirdetés

A tanügyminiszter elmondta, nem támogatja a mobiltelefonok betiltását az iskolákban, mivel úgy véli, az már munkaeszközzé vált.

Andronescu hangsúlyozta, nem támogatja a radikális intézkedéseket, és a telefon mára már munkaeszközzé vált, ezért a megfelelő használatára kell hangsúlyt fektetni.

Arra a kérdésre, hogy mi a teendő szerinte az óra közben mobiltelefonozó diákok esetében, a tanügyminiszter azt felelte: az iskolák, az osztályok, akárcsak a tanulók is különbözőek, és esetenként más-más módszert kell alkalmaznia a tanárnak.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük