Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

7. Krea-szülinap, stílusosan

7. Krea-szülinap, stílusosan Kovászna megye

Hét éve nyitotta meg kapuit a kézdivásárhelyi KreaKids Stúdió, amely azóta több tucat végzősnek nyújt karrierlehetőséget, jelenlegi diákjainak pedig esélyt ad a fejlődésre és kreativitásuk kibontakozására. A főként design és divattervezésre specializálódott magániskola – az előző évek hagyományához hasonlóan – pénteken nagyszabású divatbemutatóval és kiállítással ünnepelte fennállásának hetedik évfordulóját az ipari parkban, ez alkalommal legújabb projektjüket is szemléltették.

A Babos-Máthé Réka és Erőss Sándor alapította KreaKids Stúdió legújabb vállalkozása a KreaCo nevet viseli, és egy sajátos anya–lánya-kollekcióval mutatkozott be. Alkotói a kreás lányok, akik olyan mintákat álmodtak meg, amelyek leginkább kifejezik édesanyjukhoz fűződő kapcsolatukat. Az anya–lánya-kollekció fő színe a fehér, ehhez adódnak hozzá a saját, egyedi készítésű printek, színes, különleges virágnyomatok. A büszke anyukák szemmel láthatóan jól érezték magukat a számukra kreált ruhadarabokban, a bemutató sztárjai mégis inkább a gyerekeik voltak, akik korukat meghazudtoló természetességgel lejtettek a kifutón.

– A KreaCo egy régóta dédelgetett tervünk, amelynek lényege, hogy személyre szabott ruhákat árusítunk online felületen, előre gyártott szabásminták alapján. Az anya–lánya-kollekcióval indítunk, de tervezünk hasonlót apáknak és fiaiknak is. Az érdeklődő kiválasztja a kívánt darabot, egyedi mintát rajzol, amit digitalizálunk, és grafikusan átdolgozunk, majd rászerkesztjük a ruhára. Egy gyárral közreműködve nyomtatjuk nagyméretű tekercsre az anyagot, amit majd mi varrunk meg. Tartós ruhákról van szó, hatvan fokon moshatóak, nem pattog le róluk a festék. Még fejlesztés alatt áll, de most már látjuk az irányt, idővel kapucnit, hosszú ujjú, rövid ujjú felsőket is gyártanánk – részletezte Erőss Sándor dizájner.
A délután folyamán bemutatták a tavalyi Noise-táborban készült munkaruha-kollekciót, majd a legkisebbek is megmutatták kreatív oldalukat – volt, aki első, saját maga készítette öltözékét ismertette. A bemutatók sorát a nagyobb növendékek tízdarabos minimalista, de annál sokatmondóbb kollekciója zárta, amely napjaink társadalmi problémáira, a diszkriminációra, a rasszizmusra reflektál. A falakon a design-csapat munkáiból nyújtottak ízelítőt, székterveket, apa–fiú-pólógrafikákat, de a fogyatékkal élőknek tervezett kollekció anyagát is közzé tették.

 

 

 

 

 

 

 

– Mindenki nagyon sokat dolgozott azért, hogy minden sínen legyen az évfordulós ünnepségre, rengeteg energia van belefektetve, nagyon büszke vagyok a diákjainkra. Van, akinek ez volt az első kollekciója, van olyan hatévesünk, aki most ismerkedett meg a varrógéppel, de eltervezte és megvarrta az öltözékét. Az anya–lánya-kollekció nagyon különleges, emellett részletekben mutattunk be olyan projekteket, amelyeknek ősszel készítünk katalógust, akkor teljesednek ki, kisiskolások varrtak ovisoknak vagy pont a nagytesójuknak, de ott van az Én és a kutyám-kollekció is. A nagyoknál fogalmakban dolgozunk már, idén a diszkriminációról, elfogadásról beszéltünk, itt már nem az a lényeg, hogy tudnak varrni egy nadrágot, hanem hogy mire gondoltak közben, milyen mögöttes tartalom van benne – mesélte lapunknak Babos-Máthé Réka divattervező. <

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük